Kodukokad pürivad taas parima koduleiva autoriks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmiste aastate võiduleivad.
Eelmiste aastate võiduleivad. Foto: Leibur

Eesti vanim leivaküpsetaja Leibur kuulutas taas välja konkursi «Leiburi Leivategu 2014» parima kodus küpsetatud rukkileiva leidmiseks. Võiduleib täiendab uuel aastal Leiburi ja poelettide sortimenti.

Tänavune konkurss korraldatakse juba kolmandat aastat järjest. Leiburi tootearendusjuhi ning «Leiburi Leivateo» žürii liikme Tiina Rühka sõnul kinnitasid kaks eelmist aastat, et Eesti koduleivaküpsetajate meisterlikkus on väga kõrgel tasemel.

«Meie eesmärk on kaasata koduleivaküpsetajaid leivakultuuri arengusse ning pakkuda neile võimalust särada ka kodukandist märksa laiema tarbijaskonna ees. Koduleivaküpsetajad ja konkursi võitjad on meile olnud suurepärasteks partneriteks, kellega koostöös rikastasime Eesti leivalettide valikut kahe uue ja väga omanäolise rukkileivaga. Ootan põnevusega, milliseks kujuneb meie koduleivasarja kolmas, ehk 2014. aasta võiduleib,» lisas Rühka.

Eelmisel kahel aastal laekus võistlustele mitmelt poolt Eestist kokku üle 120 rukkileiva retsepti. «Leiburi Leivategu 2013» võitjaks osutus Eha Karus Jõhvist ning «Leiburi Leivategu 2012» võitis Triin Kuus Põltsamaalt. Mõlemad leivad, nii «Eha hommikuleib» kui ka «Triinu leib» on endiselt edukalt müügil poodides üle Eesti ning on leidnud oma truu ja püsiva tarbijaskonna.

Leibur ootab kõikide koduleivaküpsetajate retsepte kuni 31. oktoobrini. Selleks, et konkursist osa võtta, tuleb saata žüriile omaloominguline rukkileiva retsept koos fotoga Toidutare portaali kaudu aadressil toidutare.ee/leivategu2014.

Professionaalidest koosnev žürii valib novembri alguses kümme parimat retsepti, mille autorid kutsutakse novembris Tallinnasse finaalvõistlusele, kuhu finalistid peavad tooma kaks eelmisel päeval küpsetatud võistlusleiba, mis on valmistatud täpselt eelvoorus osalenud retsepti järgi. Parima leiva valib välja professionaalidest koosnev žürii, kelle häältele lisanduvad ka finalistide hääled. Enda leiva eest finalistid hääletada ei tohi.

Konkursi võitjat premeeritakse 1500 euroga, võiduleib võetakse tööstuslikuks tootmiseks kohandatult Leiburi sortimenti ning uus toode ilmub Eesti poelettidele uue aasta alguses. Võiduleiva autor saab kaasa rääkida nii leiva nime välja mõtlemisel, pakendi kujunduse loomisel ning oma retsepti tööstuslikuks tootmiseks kohandamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles