Seitse toiduainet, mis ei tee paksuks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühekülgne dieet ei tee kehale head.
Ühekülgne dieet ei tee kehale head. Foto: Panther Media/Scanpix

Mis teeb inimesi paksuks? Rasvased söögid, toiduga liialdamine ja valed toiduvalikud. Kui sa kardad kaalus juurde võtta, siis peaksid teadma, millised toiduained ei suurenda kehakaalu.

1. Greip võib aidata keskmisel inimesel 2 nädala jooksul 2 kilo alla võtta, kuid selleks tuleb süüa greipi regulaarselt (150 g päevas), kirjutab Genius Beauty.

2. Aasia toitumiseksperdid soovitavad iga päev juua 4 tassi rohelist teed, sest roheline tee aitab tõhusalt rasva põletada.

3. Kui kardad kaalus juurde võtta, tasuks süüa vürtsikaid sööke (lisa toidule musta pipart, sinepit, mädarõigast jne). Tšillis on aine nimega kapsaitsiin, mis «sulatab» lisakaloreid juba 20 minuti jooksul pärast selle söömist.

4. Madala rasvasisaldusega piimatooted aitavad kehal paremini rasvu põletada.

5. Vaid üks lusikatäis kaneeli vähendab veresuhkru taset ja aitab ennetada liigsete süsivesikute muutumist rasvaks.

6. Päeva jooksul tuleks ka palju vett juua, sest vedelikupuudus muudab lisakilodest vabanemise raskemaks.

7. Valkude seedimiseks peab keha põletama rohkem kaloreid kui rasvade või süsivesikute seedimiseks, seega tasuks süüa valgurikkaid toite, sest need põletavad rasva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles