Kolm levinud viisi, kuidas naised nurjavad oma võimaluse armastust leida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Armastust on niigi raske leida, seega ei tasu end pidevalt materdada, sest kui su enesehinnang on madal, siis on armastuse toomine oma ellu veelgi keerulisem. 

Paljudel naistel on raskusi armastuse leidmisega, kuid nad ei taju, et tegelikult on nad iseenda suurimad vaenlased. Kui oled mõelnud sellele, miks sa pole veel suutnud armastust leida, siis siin on kolm levinud viisi, kuidas naised ise nurjavad oma võimaluse õnne leida, kirjutab YourTango.

  • Sa oled seadnud oma eksi pjedestaalile

Pärast lahkuminekut võib tunduda, et tegelikult oli eks ju täitsa tore inimene. Me unustame suhtes esinenud probleemid ja mäletame vaid ilusaid hetki. Veelgi hullemaks muudab asja see, et me ei pööra tähelepanu sellele, kuidas me ise suhte purunemisse panustasime. Kui vaatad oma eelmisi suhteid läbi roosade prillide, siis see võib hävitavalt mõjuda su tulevastele suhetele. Selleks on mitmeid põhjuseid:

  1. Sa mõtled, et keegi ei suuda kunagi olla nii hea kui su eks. Sa võrdled kõiki mehi oma eksiga ja leiad teistes seetõttu pidevalt vigu ning oled ilmselt suutnud end juba veenda, et sa ei leiagi kunagi nii head kaaslast.
  2. Sa pole pärast eelmist suhet oma tegemisi analüüsinud ega suhtega hüvasti jätnud. Kui oled vaimselt veel eelmises suhtes, siis piirad sa oma tulevikuvõimalusi. Oled alateadlikult jäänud seisma ühele kohale, sest loodad salamisi, et mees tuleb veel tagasi.
  3. Sa mõtled, et ühtegi suhet ei saa võrrelda su esimese armastusega. Ka tugevaid suhteid võib häirida mõni endine partner, kellega sul ammu pole kokkupuudet. Kui oled oma esimese suhte ja armastuse aukohale seadnud, siis rikud sa oma tulevasi suhteid, sest miski ei ole sinu arvates nii hea kui kõige esimene armastus. 
  • Üritad suhet toimima panna... üksinda

Paljud naised arvavad, et just nemad peavad suhte toimima panema. Võib-olla kohtleb partner sind hästi, kuid ei investeeri oma aega suhtesse nii palju, kui võiks - sulle tundub, et partner pingutab vaid minimaalselt, et hoida teie suhet elusana. See paneb sind mõtlema, mida sa valesti oled teinud. Enamasti on negatiivseks mõjuks see, kui su enesehinnang on suhtesse takerdunud. Oled veendunud, et kui pingutaksid rohkem, siis viitsiks partner ka rohkem vaeva näha ja armastaks sind rohkem. See on salakaval lõks, mis paneb meid partnerite külge klammerduma ja muudab ebakindlaks. Suhte jaoks on tarvis kahte inimest, kui üks teist pingutab vähem, siis pole te samal lainepikkusel, mistõttu saab alguse kassi-hiire mäng. 

  • Suhtud meestesse üldiselt negatiivselt

Võib-olla elasid üle just inetu lahkumineku, võib-olla on sul minevikus olnud palju halbu suhteid ja seetõttu oled suutnud end veenda, et kõik mehed on kurjast. Taolise suhtumisega ei pea sa enam kunagi ühegi suhte nimel vaeva nägema, kuid see pole tervislik, sest inimesed on loodud nii, et me igatseme oma kõrvale partnerit. Isegi kui sul on siiani olnud meestega vaid halvad kogemused, ei tasu veel suhetele käega lüüa. 

Leidub ka neid naisi, kes on end veennud, et armastust polegi olemas ja palju parem on olla vallaline. Tegelikult tähendab see: «Mulle on haiget tehtud ja ma ei taha enam uuesti kõrvetada saada.» Need naised peaksid mõistma, et kõik inimesed pole ühesugused. Ka kõik suhted on eripalgelised. Armastus on imeline, kuid eelkõige tuleb armastada ja usaldada iseennast ning alles siis saavad ka teised sind armastada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles