Emade suurimad salajased ülestunnistused

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Emadele on väga suured nõudmised ja tihti oodatakse, et nad oleksid täiuslikud. Seepärast ei julge nad alati päris ausalt öelda, millest tegelikult mõtlevad.

Parenting.com ja Today.com tegid 25 000 naise seas ühisküsitluse, saamaks teada, milline on tegelikult noorte emade argipäev ning kuidas nad suhtuvad salamisi oma lastesse, partnerisse ja teistesse emadesse.

Pihtimus: emme tahab üksi olla

Üksiolekuaeg, kui saab teha, mis iganes pähe tuleb, on beebieelne luksus, mida naised enim taga igatsevad. Võrreldes kõikide teiste asjadega, mida lapse-eelsest ajast igatseda (parem figuur, vaba raha, aeg sõpradele jne), on just üksiolekuaeg see, mida emad tahavad kõige rohkem.

Pihtimus: imetamine tekitab segaseid tundeid

Rinnaga toitmine on väga isiklik teema, kuid paratamatult tunnevad paljud naised end teiste arvamuse pärast ebamugavalt. 18 protsenti küsitlusele vastanud emadest tunnistas, et vaatab viltu nende naiste peale, kes ei taha last rinnaga toita. 42 protsenti vastanutest avaldas, et peab seda imelikuks, kui last imetatakse rohkem kui kaks aastat.

Pihtimus: ta saadab oma lapse haigena kooli

Koguni 49 protsenti töötavatest emadest tunnistas, et kui lapsel pole silmnähtavaid haigusnähtusid, saadab ta mõnikord lapse ikkagi kooli või lasteaeda, mis sest, et tegelikult on laps haige.

Pihtimus: kui võimalik, teeks ta kõike uuesti ja paremini

Kui mõnelt emalt küsida, kas ta on rahul sellega, kuidas tal on õnnestunud oma last kasvatada, vastab ta tõenäoliselt, et kõik on korras. Anonüümse küsitluse käigus tuli aga välja, et 71 protsenti emadest toimiks teisiti, kui oleks võimalus ajas tagasi minna. Näiteks tunnistas 23 protsenti naistest, et valiks mõne teise mehe, 21 protsenti sooviks rohkem lapsi, 19 protsenti valiks paindlikuma töö ja 4 protsenti avaldas, et ei saaks siis üldse lapsi või saaks emaks hilisemas vanuses.

Pihtimus: ta magaks enne kui seksiks

Kui on valida seksi ja korraliku ööune vahel, eelistaks 53 protsenti noortes emadest end mõnusalt välja puhata. Küsitlusest selguski, et väsimus on emade peamine kaebus.

Pihtimus: tehnoloogiavidinad nõuavad liialt tähelepanu

Ligi veerand küsitlusele vastanud emadest pihtis, et jääb mõnikord nii lummatult oma telefoni või arvuti seltsi, et laps satub sel ajal ohtu.

Pihtimus: ta mõistab teisi emasid hukka

Kas oled kunagi tundud, et teised emad vaatavad sind hukkamõistva pilguga? Ei, sa ei kujutanud seda ette. Kõigest 12 protsenti küsitlusele vastanutest väitis, et teda ei huvita see, mida teised emad teevad. Enim riivab küsitluse järgi naisi see, kui neile tundub, et mõni laps käitub ebaviisakalt (66 protsenti). Palju on ka neid, keda ärritavad toitumise küsimused ja rasvunud lapsed (34 protsenti).

Pihtimus: emal on lemmiklaps

Enamik emadest vannub oma lastele, et armastab kõiki ühtemoodi, kuid sellest küsitlusest tuleb välja, et ligi 14 protsenti emadest eelistab üht oma last teistele.

Pihtimus: ta hoiab lapse abil kohustustest kõrvale

Tuleb välja, et tänu lastele on usutavad ettekäänded alati varrukast võtta, kui pole tahtmist mõne igava sõbranna poole külla minna. Suisa 84 protsenti küsitlusele vastanutest tunnistas üles, et toob lapsi vabanduseks, kui on vaja millestki kõrvale hoida. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles