Lugeja retsept: imelihtne martsipanikook

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lugeja pilt

7. septembrini kestva lugejamängu teemaks on lemmik-koogiretseptid. Ivika pere lemmikute hulka kuulub martsipanikook, mille valmistamine pole sugugi nii raske kui võiks arvata. Proovi ise!

Põhi:

  • 100 g võid
  • 130 g suhkrut
  • 2 muna
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 45 g kakaod
  • 3/4 tl küpsetuspulbrit
  • 3/4 tl soodat
  • näpuotsatäis soola
  • 170 g jahu
  • 160 ml piima

Sisu:

  • 400 g vahukoort
  • 500 g kohupiima
  • 1 dl suhkrut
  • 2 pk sidrunisuhkrut
  • 3 pk vahukooretugevdajat
  • pohlamoosi
  • banaanimahla immutamiseks 
  • maasikaid
  • martsipani ja head tuju!
  •  

Vormiks kasutasin 24 cm läbimõõduga koogivormi.

Sega põhja-ained ja küpseta tordipõhi, lase jahtuda ja lõika pooleks.

Vahusta vahukoor suhkru ja kohupiimaga, lisa sidrunisuhkur ja vahukooretugevdaja. Immuta alumine tordipõhi ja määri põhjale pohlamoosi. Lisa vahukoore-kohupiimamass (jäta veidi järele) ja haki peale maasikaid. Suru maasikad kergelt kohupiima sisse. Aseta peale teine tordipõhi ja immuta mahlaga. Kata õhukese vahukoore-kohupiima kihiga, mis on järele jäetud. Aseta tort külma.

Tee lilled, liblikad ja lehed martsipanist valmis.

Martsipanikate rulli ühtlaseks ja võimalikult õhukeseks, aseta tordile ja suru ringjate liigutustega õrnalt spaatliga tordi peale. Rullimisel kasuta tärklist, siis ei jää martsipan küpsetuspaberi külge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles