Kuus lihtsat viisi, kuidas lokke teha ja lokkis juuste eest hoolitseda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Juuksed on iga naise au ja uhkus. Reeglina on nii, et lokkis juustega naised ihkavad sirgeid juukseid ja sirgete juustega naised tahaksid omale lokke. Viimaste õnneks on lokke tegelikult väga lihtne kodus teha.

RedBook Magazine jagab mõned näpunäited, kuidas kodus lokke teha.

1. Tee erineva suurusega lokke

Loomulikud lokid on tihtipeale erineva suurusega ja väga pehme välimusega. Kui sinu juuksed ei jää pärast pesu ja kuivatamist päris nii hoidma, nagu sulle meeldiks, kasuta lokitange ning võta erineva suurusega juuksesalke. Suuremad salgud jäävad ühtmoodi hoidma ning väiksemad salgud teistmoodi. See muudab su välimuse kelmikamaks ja sa pead selleks kasutama vaid ühtesid lokitange, mitte soetama omale mitmeid erinevaid vahendeid. Kui soovid teha omale suvisema välimusega laineid, siis alusta natuke juuksejuurte alt ja lõpeta koolutamine enne juukseotsi.

2. Kodused iluhooldused

Lokkis juuste hooldamiseks pole tarvis soetada kalleid tooteid. Ilublogija Nikki Walton soovitab segada kokku võrdses koguses mett ja oliiviõli ning kasutada saadud segu juuksemaskina. Nii meel kui oliiviõlil on palsamile sarnaseid omadusi, mis parandab juuste elastsust ja muudab kiharad niiskemaks.

3. Kasuta juuksevahtu

Kui sul on lokkis või lainelised juuksed, too oma loomulikke lokke rohkem esile: juukseid kuivatades patsuta neid rätikuga ja seejärel kanna juustesse juuksevahtu. Seejärel lase juustel õhu käes kuivada või kui soovid, föönita neid natuke, kuid kasuta nõrka režiimi. Selleks, et lokid tuleksid eriti hästi esile, tasuks vahetult enne juuste täielikku kuivamist kanda kiharatele uuesti juuksevahtu.

4. Proovi kookosõli

Ekspertide hinnangul on kookosõli parim vahend kahus juuste kontrolli alla saamiseks. Kuna kookosõli on üks väheseid õlisid, mis tungib läbi juuksekarva kesta ja aitab seeläbi karva kaitsta. Kui kannad kiharatele veidike kookosõli, võid kindel olla, et juuksekarvad ei hakka omasoodu õhust niiskust ligi tõmbama. Lisaks sellele jääb juustele mõnus kookose aroom.

5. Kasuta juuksespreid

Juuksesprei ei peaks olema asi, mida kannad juustele alles vannitoast lahkudes. Piserda igat salku enne lokitangide või fööni kasutamist juuksespreiga. Juuksesprei annab kiharatele loomuliku välimuse ning pole arugi saada, et oled mõnda juuksehooldusvahendit kasutanud.

6. Tee lokke magamise ajal

Enamik naisi eelistab lokkidele laineid. Õnneks on neid ülilihtne teha: pane juuksed magamise ajaks nõrgalt tehtud krunni. Tee krunn pealaele, siis ei häiri see sind magamise ajal. Kasuta juuste kinnitamiseks riidetükki või juuksekummi, millel pole metallist osi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles