Kuidas võidelda väsimustundega?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oled just lõunapausil käinud ning tunned, et tahaksid hea meelega nüüd magama keerata. Kuidas leida energiat, et tööülesandeid teha ja mitte enne tööpäeva lõppu laua taga uinuda? 

Kui tunned, et oled pidevalt väsinud, siis siin on mõned nõuanded, mis võivad sulle abiks olla, kirjutab Lifehack.

Maga piisavalt. Lihtne ja loogiline: kasutad päeva jooksul kogu oma energia ära ja pead öösel taastuma. Näitleja Matthew McConaughey on öelnud, et tema magab iga öö vähemalt 8,5 tundi, vastasel juhul pole ta suuteline järgmine päev endast maksimumi andma.

Söö energiat. Küpsised ja kartulikrõpsud on maitsvad, kuid need ei anna sulle pikaks ajaks energiat. Eelista puu- ja juurvilju, pähkleid ja täisteratooteid. Neis toiduainetes on valke ja kiudaineid, mis aitavad vastu pidada. 

Tee trenni. Mine välja ja pane oma süda kiiremini põksuma. Treening aitab vallandada endorfiine, mis tekitavad hea ja ärksa tunde. Lisaks aitab trenni tegemine öösiti paremini magada.

Pinguta oma välimuse nimel. Kui oled oma välimusega rahul, siis tunned end paremini. Pole kahtlustki, et oleme kõige vähem energilised siis, kui saame kodus diivanil pikutada ega pea oma välimuse pärast muret tundma. Mine juuksurisse, osta uusi rõivaid või uusi meigitooteid - kui tunned end atraktiivsena, siis saad ka rohkem positiivset tähelepanu.

Suhtle. Ära raiska oma ilu nelja seina vahel. Ümbritse end toredate inimestega, suhtle ja naera palju. Audrey Hepburn ütles kunagi: «Mulle meeldib, kui inimesed ajavad mind naerma. Naermine pakub paljudele muredele leevendust. See on ilmselt kõige olulisem asi inimeste jaoks.» 

Vähenda kofeiini tarbimist. Kofeiin püsib organismis veel tunde pärast viimase kohvitassi joomist. See võib segada uinumist ja mõjub negatiivselt une kvaliteedile. Ka kofeiinivabas kohvis on veidike kofeiini, seega tarbi sedagi mõõdukalt.

Joo palju vett. Vedelikupuudus mõjutab tervist ja und. Keha peab rohkem vaeva nägema, et verd pumbata ja kõiki funktsioone normaalselt täita, kui rakud on janused. Kuulsused nagu Beyonce, Jessica Alba ja Miranda Kerr on kõik öelnud, et vesi on kui imerohi. Kui sul on raske meeles pidada vett juua, soo sellerit, brokolit või mahlaseid puuvilju, et keha saaks vedelikke.

Ära joo enne magamist alkoholi. Alkoholi tarbimine enne uneaega on halb mõte. Alkohol muudab une rahutuks ning järgmisel päeval ei tunne sa end üldse puhanuna.

Ole iseenda ergutaja. Enesehaletsus on üks kiiremaid viise, kuidas energiat raisata. Õnnitle end kordaminekute puhul ja kasuta komplimente heldelt. Kui tunned end halvasti, otsi positiivseid asju ja seltskonda, mis annaks sulle energiat. Ära noruta üksinda diivanil.

Lase stressist lahti. Olgu tegemist töö, perekonna või isiklike asjadega, elu on täis stressi, mis mõjub meile väsitavalt. Tegele oma muredega ükshaaval ja otsi vajadusel abi.

Unusta armukadedus. Armukadedus, stress ning üldine negatiivsus võivad sind tühjaks imeda ning tulemuseks on väsinud ja kuivetunud inimvare. On loomulik, et tahame mõnikord seda, mida ei saa, kuid selline mõtteviis on enesehävituslik. Mõtle kõigile asjadele, mis on sul olemas. Sea esikohale tänulikkus ja keskendu helgetele asjadele.

Naerata rohkem. See on su kõige odavam ja kõige tõhusam aksessuaar! Naeratamine parandab tuju ja annab energiat. Iga suhtlus on energiavahetus. Kui naeratad kellelegi, vastab teine inimene sulle tõenäolisemalt ning annab vastu positiivset energiat.

Ole värskes õhus. Täida oma kopsud värske õhuga, et rakud oleksid elavamad. Keha on võimeline oma sisemisi protsesse paremini juhtima, kui rakud on energiat täis. Vihm, tuul ja päikesepaiste aitavad samuti tuju muuta ja panevad end ümbritsevat märkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles