Millistes olukordades pole armukadedus õigustatud?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iga inimene võib aeg-ajalt armukadedust tunda. Selle asemel, et lasta armukadedusel end hulluks ajada, ürita välja selgitada, miks sa seda tunned. Võimalik, et armukadeduseks pole üldse põhjust ja sa kujutad vaid asju ette.

Woman's Day toob välja mõned olukorrad, millal naine ei peaks tegelikult armukadedust tundma.

1. Kui mees vaatab teisi naisi

Stirlingi ülikooli ja Glasgow ülikooli teadlased on kindlaks teinud, et mehed peavad võõraid naisi tihemini atraktiivseks kui naised võõraid mehi. Aga kui mees lihtsalt jälgib mõnda võõrast naist, siis ei tasu kohe arvata, et mees tahaks sind petta. Armukadedust tekitab see, kui arvad, et võid partnerit kaotada või kui sulle tundub, et sa pole tema jaoks piisavalt hea. Armukadedusest olulisem on hea voodielu ja teineteisele komplimentide tegemine.

2. Kui võõras naine vaatab meest ja mees naudib seda

Seksuaalterapeut Amber Madison soovitab sellistel hetkedel uhkust tunda, et sinu mees tõmbab teiste naiste tähelepanu. Ka meestele meeldib aeg-ajalt tunda, et neid tahetakse ja et neid peetakse seksikaks, see ei tähenda, et mehed selle emotsiooni ajel tegutsema hakkaksid. Naistele võib tunduda, et mehed ei suuda end tagasi hoida, kuid terapeudid on oma praktikas näinud, et mehed hoolivad suhetest rohkem kui seksist. Tõlge: mees võib tähelepanu nautida, kuid ta on õnnelik, et saab sinuga olla.

3. Kui mees tahab oma sõpradega olla

Inimesed tahavad olla iseseisvad, ka suhtes, kuid samas tahetakse tunda lähedust partneriga. Õnnelikus suhtes on sul olemas nii iseseisvus kui lähedus. Kui tunned end kõrvalejäetuna, kui mees läheb sõpradega välja, tuleta endale meelde, et ta ei eelista oma sõpru sinule ja mõtle kõigile neile hetkedele, mil mees oma tundeid on väljendanud. 

4. Kui avastad, et mehel on foto oma eksist

Ürita mitte paanikasse sattuda. Kui mehel on foto oma eksist, mis seisab mõnes kingakarbis tema garderoobis, siis see ei tähenda, et mees igatseks endist kallimat. Samas kui see tekitab sinus ebamugavust, siis ei tasu ka päris vait olla. Kõige hullem on see, kui taolised probleemid jäävad lahendamata. 

5. Kui mehe naissoost tuttav kirjutab tema Facebooki seinale flirtiva alatooniga sõnumi

Madisoni sõnul sõltub sellisel juhul paljugi sellest, millise tähenduse sina asjale omistad. Mõtle nendele kordadele, kui oled mõne meessoost tuttava seinale kirjutanud, kuid sul polnud sellega midagi salakavalat plaanis. Seejärel küsi endalt, miks sa tunned end ohustatuna? Kas seetõttu, et nägid seda sõnumit Facebookis, kuid mees pole seda kordagi maininud? Kui jah, küsi mehelt selle kohta. Pea meeles, et kui see on avalikult Facebookis üleval, siis järelikult ei ürita mees midagi varjata.

6. Kui mees läheb lõunale oma «tööabikaasaga»

Sina kujutad ette, et see on maailma kõige seksikam naine, aga kas sa oled teda tegelikult näinud? Sulle võib abiks olla see, kui sa reaalselt näed seda naist, kellega mees koostööd teeb. Kui sul on tema kohta rohkem informatsiooni, siis ei tunne sa end enam niivõrd ohustatuna. Mõtle ka sellele, kas mõni sinu kolleeg tekitab sinus sooje tundeid. Võib-olla on su armukadedus tingitud sinu enda tegudest.

7. Kui mees räägib pidevalt oma ametikõrgendusest

Muidugi sa oled uhke, kui mees on oma tööga rahul ja saab sellega hästi hakkama, kuid see ei tähenda, et sa ei tunneks kadedust. Kui mees selle pidevalt jutuks võtab, ütle talle, et sul on tema üle hea meel, kuid samas tuletab see sulle meelde, et sina pole tööalaselt veel seal, kus tahaksid olla. Arutage seda, kuidas teie mõlema unelmad teoks teha. 

8. Kui mees räägib, kui lahe on tema sõbra või kolleegi naine

Asi võib olla su mehe loomuses. Kui ta on inimene, kes teeb teistele palju komplimente, siis pole selles ju midagi ebatavalist, kui ta kellegi naist taevani kiidab. Positiivsed kommentaarid pole mõeldud selleks, et sinu enesetunnet halvemaks muuta. Ta on võib-olla lihtsalt rõõmus oma sõbra pärast. Kui mees tavaliselt komplimente ei tee, võib-olla on sõbra naine lihtsalt niivõrd muljet avaldav inimene, et mees tundis vajadust seda öelda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles