Õuna-kakaokook
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokkama.ee toidublogija Ragne Värk lubab, et see õunakook on justkui rummikook – maitselt tummine ning täidlane, katteks toorjuustubesee, mis oma mõnusa maitsega nii mõnedki koogimaiad täielikult ära võlub.
Õuna-kakaokook
- 2 dl suhkrut
- 5 sl naturaalset kakaopulbrit
- 5 sl jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 3 muna
- 1 dl õli
- 100 g Kreeka jogurtit
- 100 g õuna, riivituna
Kate:
- 3 munavalget
- 150 g suhkrut
- 100 g toorjuustu
Koogi valmistamiseks sega kuivained omavahel, lisa segades ülejäänud ained. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi.
Katte valmistamiseks vahusta munavalged kõvaks vahuks. Lisa mikserdamist jätkates juurde suhkur. Vahusta seni kuni segu on läikiv. Sega toasoe toorjuust lahti ning lisa ettevaatlikult lusikaga vahu hulka. Vala segu koogivormi. Küpseta seejärel 150 kraadi juures 40 min ning seejärel 200 kraadi juures ca 10 min.