Seitse ilusat päeva vaid iseenda jaoks

Triin Tammert
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõige lähem inimene, kellele oma ligimesearmastus suunata, olete te ise. Kui elu on tempokas ja tervet iseendale pühendatud päeva võtta on keeruline, võtke hoopis nädal – tehke iga päev natuke.

Õhus hõljuv sügisehõng tähendab paljudele suvise vabama elu juurest rutiini juurde tagasi pöördumist. Muu hulgas ka tavapäraste iluprotseduuride juurde naasmist.

1. päev: keha

Massaaž on nagu hea, aga passiivne trenn – lihased muditakse läbi ning pärast on kerge ja lõõgastunud olla. Boonuseks sile, pehme ja niisutatud nahk – kvaliteetsel massaažiõlil on siin suur roll. Veel samm edasi on mõni massaažiga kombineeritud kehahoolitsus, mis sisaldab ka koorimist ja põhjalikumat niisutamist. Ideaalne lahendus laisematele – ei pea ise liigutama ega keha kreemitama, kõik tehakse teie eest ära. Tublimad ja aktiivsemad võivad muidugi alati valida trenni, sauna, duši ning keha korraliku koorimise ja kreemitamise ehk kõik ise teha.

Proovi: Sundãri Day Spa pakub nii ajurveedast inspireeritud kui ka klassikalisi massaaže ja kehahooldusi, kõik kasutatavad tooted on lõhna- ja värvainetevabad.

2. päev: jalad

Varbad lähevad küll päikese käest elegantsete kingade-saabaste sisse peitu, aga see ei tähenda, et ennast hoolitsuse ja värviliste küünelakkidega rõõmustada ei võiks.

Proovi: NailSpa Sparoma pediküür – luksusliku hoolduse käigus kooritakse jalgu naturaalsete õlidega segatud mineraalsoolaga, järgneb jalamassaaž mündi- ja eukalüptiõliga ning küünte lakkimine.

3. päev: käed

Selle sügise kõige kuumemad küünelakitoonid on punased, aga tagasihoidlikumate rõõmuks on sama popid ka naturaalsed nude-toonid.

Proovi: Alessandro Striplac on täiesti uue tehnoloogiaga küünelakk, mis püsib tavalisest kauem ja mille eemaldamine käib nii, et tõmbate laki lihtsalt maha nagu kleepsu, kusjuures küüs jääb terveks ja tugevaks.

4. päev: juuksed

Palmikud on jätkuvalt populaarsed, teised selle sügise suured moelemmikud on klambrid.

Proovi: Youtube’is otsingusse braid hairstyles kirjutades saate vastuseks ligi miljon lihtsat õpetust, kuidas oma pead efektsete palmikutega kaunistada. Lisage mõni klamber ning oletegi ülimoekas!

5. päev: nägu

Andke näonahale enne tõsisemat töö- ja ilmastressi kosumiseks veel veidi päikest ja tähelepanu.

Proovi: Pärnu mudaravilas tegutsev Hedon Spaa pakub näole hoolitsusi puhastavatest turgutavateni. Võluvitsaks on Prantsuse spaasari Cinq Mondes, mis keskendub vanadele ilutarkustele kogu maailmast – näiteks Bali troopiliste lilleõite ilurituaal taastab näonaha sära. Sealsamas spaas võib end hellitada eksootilise päikese all: valida saab Bali, Miami või Mauritiuse päikese vahel.  

6. päev: meik

Sügismood soosib huultel küpseid marjatoone, kui aga eelistad silmi rõhutada, siis mängi julgelt kunstripsmete, klassikalise musta lainerijoone või hoopis värviliste laineritega.

Proovi: The Body Shopi uut geellainerit on mugav kasutada – kui tavaliselt on lainerijoone tegemiseks vaja väga kindlat kätt, siis geellaineriga on kogu protseduur ning soovitud tulemuse saavutamine märksa lihtsam.

7. päev: midagi hingele

Tuli ja veeprotseduurid lihtsalt mõjuvad puhastavalt ja meeliülendavalt. Maitse asi, kas eelistate küünlavalgel vannis mõnuleda või üdini eestlaslikke saunamõnusid. Mesi, õlid ja maskid mõjuvad saunasoojuses kiiremini ja tõhusamalt (saun ei tohiks siiski olla liiga kuum!), saunast basseini, kümblustünni või mõnda looduslikku veekogusse hüppamine ergutab ja värskendab.

Proovi: Joiki küünlad lõhnavad hästi ja turgutavad nii meeleolu kui ka üldist atmosfääri ruumis. Romantikute lemmik on vahuveini ja maasikate lõhnaline küünal, jahedad õhtud muudavad tõhusalt soojemaks aga kuuma šokolaadi, kaneelikohvi või India masala tee lõhnalised küünlad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles