Internetis levivad popid ilunipid, mis on tegelikult ohtlikud

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pinterest on huvitav portaal, kuhu võib tundideks ära eksida. Väga paljud naised jagavad seal oma ilunippe, mida teised ka agarasti järele proovivad. Mõned neist ideedest võivad aga osutuda ohtlikuks.

Womans Day võttis luubi alla kõige populaarsemad ilunipid, mida ei tasu tegelikult järele proovida.

Valguspulga abil tehtud helendav maniküür. Selle nipi järgi peaks valguspulga katki murdma ning selle sisu segama läbipaistva küünelakiga, et maniküür pimedas helendaks. Tundub lihtne, isegi põnev, ent tegelikult ei tohiks valguspulka mingil juhul katki teha. Selles on kemikaale, mis puutudes naha vastu võivad kergemal juhul põhjustada punetust, halvemal juhul põletust. Helendavat küünelakki saab osta ka tavalisest kosmeetikapoest.

Magneesiumipiim primer’i asemel. Magneesiumipiim on kõhulahtisti ja happeid neutraliseeriv aine, mis ravib kõhukinnisust ja kõrvetisi. «Naised saunas räägivad», et seda saab kasutada meigipõhjana, mis teeb kriidise tekstuuri tõttu naha kenasti matiks. Kuigi mõnele võib see tõepoolest sobida, põhjustab see ülejäänutel nõenäoliselt vistrikke. Probleem seisneb sellest, et magneesiumipiima pH-tase on 10 kuni 10,5, aga naha pH-tase on veidi happelisem, 4,2 kuni 4,6. Kui näonaha happesus neutraliseerida, muudad selle ise bakterite kasvulavaks.

Juukselakk meigi kinnitajana. Soengut võib juukselakk kinni hoida, kuid see ei tähenda, et lakk meigikinnitiks sobib. Isegi kui sul pole midagi selle vastu, et lased lakiaure omale otse ninna, mõjuvad juukselaki laiad osakesed kehvasti näonahale, sest need katavad poorid kinni ja tekitavad põletikulisi laike ja mügarikke. Kindlam on meigikinnitajana kasutada vastavat puudrit.

Veekindel marker laineri asemel. See totter trikk sai alguse Taylor Swiftist, kes kuulutas, et laineri puudumisel võib ajutiselt kasutada ka veekindlat markerit. Tema võib ju oma silmi rikkuda, kuid tegelikult pole ühtki põhjust, miks peaks sellises olukorras markeriga silmi värvima. Pigem siis üldse mitte värvida. Silmade ümbrus on väga õrn ja pisemgi markeriaur võib silmadele ärritavalt mõjuda. Meikimata silmad on kindlasti ilusamad kui punetavad, paistes ja vesised silmad.

Vaseliin ripsmepikendajana. Vaseliin on suurepärane vahend kuivade laikude ja huulte turgutamiseks, aga silmaümbruspiirkonda see ei sobi. Levinud meiginipi järgi peaks seda enne ripsmete värvimist ripsmetele kandma, et need tunduksid pikemad ja paksemad. Kui tahad pisikesi vistrikke oma ripsmejoonele, siis lase käia. Vastasel juhul teeb sama töö ära ka näiteks beebipuuder, kuigi targem oleks soetada omale korralik ripsmetušš.

Deodorant näonaha matistajana. Mõni soovitab panna deodoranti näo rasusematele kohtadele, et nahk ei hakkaks päeva jooksul läikima. Deodorant on paraku higi vastu ja rasu teket see ära ei hoia. Küll võivad deodorandis sisalduvad kemikaalid mõjuda nahale ärritavalt. Rasuse naha korral võib abi olla sellest, kui nahka aeg-ajalt pabersalvrätiga tupsutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles