Nõuandeid naistele, kuidas oma suhet paremaks muuta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Imeline abielu sõltub mitmest asjast, kuid kõige olulisemat rolli mängid selles sina ise. California ülikoolis tehtud uuring näitas, et naised on need, kes kipuvad juhtima suhte õnne, eriti siis, kui on tarvis konflikte lahendada. 

Järgnevalt on toodud mõned nõuanded, mis on mõeldud just naistele ja mis aitavad suhet paremaks muuta, kirjutab MSN Glo.

1. Tee reisiplaane

Naised on oma loomult planeerijad. Kui sinu ja kallima viimane väljasõit oli teie mesinädalatele, siis oleks aeg uus reis ette võtta. Abielunõustaja Carin Goldstein ütles, et naised ei planeeri sageli väljasõite seetõttu, et nad ei taha lapsi maha jätta või nad kardavad, et neil pole kallimaga eriti lõbus. Kuid Goldsteini sõnul pole neil hirmudel mingit alust. Mõnikord on vaja just võtta eraldi aega teineteise jaoks, et paarina oma sidet tugevamaks muuta.

2. Räägi

Kuigi naiste jaoks ei valmista probleeme sõbrannadega lobisemine, teavad paljud naised, et mehed avavad end vaid siis, kui atmosfäär on selle jaoks õige. Ja siinkohal saavad naised oma panuse anda. «Mehed võtavad informatsiooni vastu väikestes kogustes,» sõnas psühholoog Andra Brosh. «Mehed kipuvad endasse tõmbuma, kui nad tunnevad, et miski muutub kurnavaks. Seetõttu on oluline leida õige aeg.» Pärast stressirohket sündmust ei ole kindlasti hea aeg tõsiseid vestlusi pidada. 

3. Suhtle ämmade-äiadega

Naised tajuvad meestest paremini ka seda, milline on erinevate perede dünaamika ja mis teatud pereliikmeid iseloomustab. Seetõttu võiks naine olla see, kes suhtleb rohkem ämmade-äiadega. Nendega tasuks koos aega veeta, kuid samas tuleks paika panna ka piirid, mida kumbki pool ei ületa. Kuid pea meeles, et sinu ülesanne pole parandada vigaseid suhteid, mis su partneril oma sugulastega võivad olla. 

4. Seksi

Selleks, et teie voodielu pakuks mõlemale piisavalt rahuldust, võiks omavahel läbi rääkida, millised on teie mõlema ootused. Kuna naised tunnevad end tundlike teemadega mugavamalt, võiks naine vestluse algatajaks olla. Kui te ei seksi nii tihti, kui sina sooviksid, ürita seks sujuvalt teie argipäeva tuua. Selleks, et seksikamat meeleolu luua, käi näiteks maniküüris, massaažis või joogatunnis.

5. Tehke kodutöid

Paljud naised ei pruugi seda teada, aga fakt on see, et mehed tahavad naiste jaoks kasulikud olla. Ometi on uuringud näidanud, et naised vastutavad kodutööde eest rohkem kui mehed. Kui sinu mees ei aita sind nii palju, kui sulle meeldiks, ütle talle rahulikult, et sul oleks abi vaja. Abikaasad ei tea sageli, kuidas nad saaksid aidata, seega tuleb väike juhendamine vaid kasuks. Mees hindab seda ja abistab sind tulevikus kindlasti rohkem.

6. Ole omaette

Selleks, et koos tugevamaks saada, tuleb kõigepealt oma isiklike probleemidega tegeleda. Naine tajub mehest paremini, millal oleks hea aeg veidike lahus olla, seega ütle julgelt, kui tahad natuke iseendaga olla. Ekspertide sõnul tuleb omaette olemine mõlemale partnerile kasuks, sest siis te tunnete reaalselt teineteisest puudust. Lahusolek võib hästi mõjuda nii sulle kui teie suhtele. Mehe juurde tagasi jõudes näita talle, kui väga sa hindad seda, et ta on sinu elus.

7. Keskendu lastele

Teadlased on kindlaks teinud, et naistel tulevad emalikud instinktid loomulikult esile, kuid mehed võivad vajada lisatõuget. Naised võiksid julgustada mehi rohkem lastega aega veetma ja vajadusel lapsi distsiplineerima. See loob laste jaoks turvatunnet ja nad tajuvad, et võivad mõlema vanema poole pöörduda. Ja kui lapsed näevad, et vanemad tegutsevad ühise meeskonnana, siis käituvad lapsed paremini.

8. Leia midagi uut

Õnneliku suhte üheks aluseks on see, et aeg-ajalt tuleb proovida midagi uut. Ja mehed teatavasti armastavad adrenaliini ja põnevust. Kuigi osadele inimestele meeldib rutiin ja suhtes olemine, võib see ajapikku muutuda painavaks ja igavaks, inimesed muutuvad liiga mugavaks. Leidke viis, kuidas omavaheline side uuel moel luua - võtke ette üks päevane väljasõit, minge koos mõnele kontserdile või avastage kohti, kus te varem pole käinud. Põhiline on see, et aeg-ajalt tuleks midagi uut ja ootamatut teha, sest see aitab teil uusi ühiseid mälestusi luua ja lisab suhtele värskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles