Lana Vallo nipid, kuidas pärast suve oma ilu taastada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lana Vallo
Lana Vallo Foto: Cosmopolitan

Lõõgastav puhkus sai läbi? Jumestuskunstnik Lana Vallo jagab värskes Cosmos nõuandeid, kuidas pärast suve turgutada oma juukseid, küüsi ja nahka.

Toida juukseid

Soolane merevesi ja tugev päikesekiirgus ei mõju juustele hästi – need pleegivad ning võivad muutuda kuivaks ja hapraks. Puhkuselt naastes tuleks oma kiharad jälle elule turgutada.

Pärast puhkust vajavad juuksed korralikku niisutust. Peale šampoonitamist kanna neisse sügavniisutavat või toitvat juuksemaski – maskid niisutavad, toidavad ja tugevdavad juuksekarvu seestpoolt.

Kui kiharad on toidetud, on aeg nende välimuse eest hoolitseda. Lisaks sügavatoimelisele maskile on head ka juustesse jäetavad kerged palsamid või õlid – kiharad on siis toidetud nii seest kui ka väljast.

Erguta nahka

Suvepuhkus mõjub küll meeltele lõõgastavalt, kuid alati mitte nahale – liigne päikesekiirgus võib sellele pöördumatut kahju teha. Nahk võib muutuda kuivaks ja tekivad enneaegsed kortsukesed – neid sa küll puhkuselt naastes ei vaja.

Nahahoolduse esimene samm on alati puhastamine. Tavapärasele puhastusele lisaks on hea oma nahka kord nädalas koorida. Nii saad lahti surnud naharakkudest ning nahk omandab juba ainuüksi selle sammuga värskema ilme.

 Pärast puhastamist on aeg nahka toita ja turgutada. Sügavpuhastav, niisutav või hoopis värskendav mask? Vali see alati oma nahatüübi vajaduste järgi. Siis võid olla kindel, et su nahk on õigesti hooldatud.

Viimane samm on niisutamine. Geelid ja seerumid niisutavad ja parandavad naha tekstuuri sügavuti. Pikalt päikese käes viibides võib su nahk elastsust kaotada ja tekivad väikesed kortsukesed. Nende vältimiseks tuleb anda nahale korralik annus toitaineid, mis selle taas pehmeks ja siidiseks muudavad.

Käed ja jalad korda

Pärast puhkust igatsevad küüned tähelepanu. Merevesi võib need hapraks muuta – küüned hakkavad kihistuma või kergelt murduma. Ära unusta ka oma jalgu! Kannad muutuvad liiva sees mõnulemisest tihti kuivaks ja hakkavad pragunema. Toida neid!

Oma küünte elastsuse saad taastada neid niisutades. Selleks sobivad nii kätekreemid kui ka -kontsentraadid, mis on mõeldud just selle jaoks. Niisutust vajavad nii haprad ja õhukesed kui ka tugevad küüned.

Ka jalgu tuleb koorida. Kas kasutad selleks kannariivi, pimsskivi või koorijat, sõltub su enda eelistustest. Et koorimist lihtsamaks muuta, tee enne seda lõõgastav jalavann.

Jalgade niisutamiseks sobivad kõige paremini just jalgadele mõeldud tooted – kandadel on tihti paksendid, millest tavakreem ei suuda läbi tungida. Spetsiaalsed jalakreemid on paksema konsistentsiga ning tulvil toitaineid, mis jalanaha pehmuse taastavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles