Halvad harjumused, mis võivad rikkuda sinu treeningu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõned tegevused enne treeningut võivad kergelt rikkuda kogu sinu töö ja vaeva. Good Housekeeping toob välja, mis vigu inimesed enne trenni tegemist sageli teevad:

1) Sa jood liiga palju vett

Heade tulemuste eelduseks on vee joomine, aga seda ei tasu teha enne treeningut, sest see võib põhjustada krampe ja uimasust. Enne trenni tegemist tasub juua ainult paar lonksu vett. Treeningu ajal tasub aga hoida veepudel läheduses, et higistamise käigus oma veevarusid jooksvalt täiendada.

2) Sa ei maga piisavalt

Kui magad öösel vähe, siis keha peab nägema palju rohkem vaeva, et organism saaks normaalselt toimida. Selle pärast lööb ka süda kiiremini ja sa oled väsinud juba enne treeningut. Unepuudus vähendab keskendumisvõimet ja raskendab kalorite põletamist.

3) Sa sööd liiga palju või liiga vähe

Keha kasutab toitu kütusena, mida lihased kasutavad treeninguks. Tühja kõhuga või liiga täis kõhuga trenni tegemine võib mõjuda halvasti. Selle asemel söö 20-30 minutit enne treeningut väikene vahepala, näiteks Kreeka jogurtit.

4) Sa sööd liiga palju kiudaineid

Kiudaineterikkad toidud seedivad aeglaselt ja keha saab nendest energiat aeglasemalt kätte. Sellised toiduained hoiavad kõhtu kauem täis, kuid ei anna treeninguks piisavalt energiat. Kui sa ei ole harjunud sööma kiudaineterikkaid toiduaineid, siis võib tekkida puhitustunne ja treening muutuda ebameeldivaks. Peale sellise söögi söömist oota vähemalt 2-3 tundi enne trenni tegemist.

5) Sul ei ole plaani

Kas sinu treeningu eesmärk on langetada kaalu või suurendada lihaseid? Kui sul ei ole kindlat eesmärki, siis võib kiiresti kaduda motivatsioon. Alusta trenni tegemist kindla plaaniga, et saaksid keskenduda oma sihtidele. Sellele vastavalt vali oma treeningu viis ja intensiivsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles