Kuidas oma juukseid kaunimaks muuta?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kes ei tahaks täiuslikke ja säravaid juukseid? Kuid mõnikord võib juhtuda, et kiharad ei taha sugugi su tahtele alluda. Vahel esineb lihtsalt halva soengu päevi, aga kui juuksed on pidevalt kuivad või elutud, siis võib-olla üritavad nad sulle midagi öelda.

Good Housekeeping uuris ekspertidelt, kuidas võiks juuste seisukorda tõlgendada ja mida ette võtta.

  • Kui juuksed on kuivad ja krussis

Lokkis juuksed on loomulikult krussis. Aga kui sul on muidu sirged või sirgendatud juuksed, mis ei taha eriti sirgetena püsida, siis võib-olla peaksid oma juukseid natuke õrnemalt kohtlema. Juuksed lähevad tõeliselt krussi siis, kui juuksekarva välimine kiht on kahjustatud. See juhtub tavaliselt juhul, kui juukseid on liiga palju värvitud või kui juuksed on palju päikest saanud. Ja mida rohkem muutuvad juuksed käharaks, seda suurem on tõenäosus, et nad lähevad kergemini katki.

Kuidas probleemi lahendada? Kõige parem oleks värske algus: lõika kahjustatud juuksed maha ja tee alles jäänud juustele maski. Sa pole valmis juukseid lühemaks lõikama? Kasuta juuksepalsamit, milles on looduslikke õlisid, mitte silikooni - see katab juuksekarvad ja muudab nende välimuse ühtlasemaks. Kuid see lahendab probleemi vaid ajutiselt, lõpuks oleks targem siiski kahjustatud juuksed maha lõigata.

  • Kui juuksed on närbunud ja elutud

Lamedad ja elutud juuksed võivad viidata sellele, et karvanääpsud on nõrgad ja vajavad erilist hoolt. Kuulsuste juuksur Larry Sims ütles, et juuksed on samuti elus ning nende eest tuleb hoolitseda samamoodi nagu oma naha, küünte ja hammaste eest.

Kuidas probleemi lahendada? Selleks, et oma juustesse uuesti elu tuua, soovitas Sims kasutada ergutavat šampooni ja palsamit, samuti võiks kasutada juustesse jäetavad palsamit ja niisutajat. Sims soovitas lasta juukseid ka näiteks järku lõigata, sest see annab kiharatele koheselt volüümi.

  • Kui juuksed ja peanahk on tõeliselt rasused

Võib-olla toodab su keha liiga palju loomulikku rasu, mis võib olla tingitud su east, haigustest ja muutustest hormoonides. Rasu tootmist võib mõjutada ka see, kui su toidulaual on palju rasvaseid sööke. 

Kuidas probleemi lahendada? Kui oled välistanud, et rasu liigtootmine pole tingitud mõnest terviseprobleemist, soovitas juuksur AJ Lordet iga nädal juukseid õunaäädikaga loputada, et rasu vähendada. Selleks võta 240 ml õunaäädikat ja sega see 480 ml veega (pane tähele: selleks, et leida oma juustele sobiv lahus, pead ilmselt natuke alguses eksperimenteerima). Pese juukseid kõigepealt šampooniga ja siis kanna juustele õunaäädikalahus, masseerides seda juustesse ja peanahka, pööra kindlasti tähelepanu ka juukseotstele. Lase sel paar minutit mõjuda ja siis kasuta palsamit ainult juukseotste jaoks. Õunaäädika lõhn kaob juustelt siis, kui äädikas on ära kuivanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles