Märkimisväärselt salendav fototöötlus ärritas modelli

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Instagram/ Pip Summerville

Austraalia modell Meaghan Kausman märkas enda nördimuseks, et ujumisriiete firma Fella Swim muutis teda fotodel oluliselt kõhnemaks ning otsustas seepeale loo avalikuks teha.

Meaghan avaldas oma Instagramis algse foto ja töödeldud foto. Erinevus kahe pildi vahel on silmatorkav. Modell peab fototöötlust šokeerivaks ja alatuks, sest tema sõnul pole ühelgi ettevõttel õigust levitada arvamust, et vaid kõhn on ilus, vahendab Huffington Post.

«Kõik naised on ilusad ning me oleme väga erineva suuruse ja kujuga!» kirjutab Meaghan Kausman Instagramis. «Naise keha kõhnemaks muutmine ei ole normaalne. Mitte kunagi!»

Pärast seda, kui modell õige foto avaldas, eemaldas Fella Swim fotod oma lehelt ning vabandas modelli ees. Loo teeb huvitavamaks see, et tegu oli koostööpõhise ettevõtmisega, ei fotograaf Pip Summerville ega modell ei saanud ujumisriiete tootjalt tasu – ujumisriided anti naistele vaid fotosessiooni tarbeks. See aga tähendab, et neil polnud ka fotode kasutamise õigust. Seda suurem oli Meaghan Kausmani üllatus, kui ta avastas, et ettevõte reklaamib oma ujumisriideid tema fotoga, mida on nii oluliselt muudetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles