Asjad, mis kahjustavad juukseid kõige rohkem

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Juukseid kahjustavad mitmed tegurid, kuid enamasti on need välditavad. Kui tahad terveid ja tugevaid juukseid, siis tuleb hoiduda asjadest, mis mõjuvad neile halvasti, kirjutab Daily Makeover.

Kuumaga töötlemine

Igapäevaselt fööni või sirgendaja kasutamine põhjustab kõige rohkem juuste kahjustusi. Kuumuse tõttu hävineb juuste loomulik kaitsekiht ja juuste välimus  muutub halvemaks, näiteks otsad hakkavad lõhenema. Lase võimalusel juustel loomulikult õhu käes kuivada ja kui pead kasutama  fööni või sirgendajat, siis tasub kasutada kuumakaitset.

Alkohol

Paljud juuksehooldusvahendid sisaldavad alkoholi, mis kuivatavad juukseid, kuigi tootel võib kirjas olla, et on niisutava toimega. Väldi alkoholi sisaldavaid juuksehooldusvahendeid. Kuid tsetearüülalkohol, tsetüülalkohol ja stearüülalkohol on rasvased alkoholid, millel on siiski niisutav toime.

Sulfaadid

Sulfaadid on põhjuseks, miks juuksed on kuivad ja juuksevärv tuhmub. Need hävitavad juuste loomulikku rasu peanahalt, mis mõjub juuste tervisele halvasti. Seega tuleks vältida šampoone, mis sisaldavad sulfaate. Õnneks on poodides saadaval palju šampoone, mis ei sisalda neid kahjulikke aineid.

Liiga palju pesemine

Kui sul ei ole just väga rasused juuksed, siis ei tasu iga päev juukseid šampooniga pesta. Kui pesed nädalas kaks-kolm korda šampooni ja leige veega juukseid, siis peaks juuste loomulik kaitsekiht alles jääma. Oluline on šampooni õigesti peale kanda: seda tuleb panna eelkõige peanahale ja juurtele ning õrnalt masseerida, mitte kõiki juukseid kokku teha. Kahjustunud juustega inimesed peaksid kindlasti kasutama korralikult palsamit.

Tihedad soengud

Erinevad punutised, krunnid ja hobusesabad on küll ilusad, aga mõjuvad halvasti sinu juustele ja peanahale. Kui avaldad juustele liigset survet ja tekitad nendes pinget, siis juuksed muutuvad nõrgemaks ja otsad lõhenevad. Ole oma juuste vastu hell: väldi pinge ja surve tekitamist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles