Eesti naistele meeldib värve kanda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Dove tegi Eesti Facebooki lehel küsitluse, saamaks teada Eesti naiste värvieelistusi. Nii mõnigi tulemus annab taas tõestust Eesti naise lugupidamisest ja hoolikusest oma välimuse vastu. Järjekordselt saab tögada kuvandit tagasihoidlikust eestlasest, kes eelistab pigem tapeediga ühte sulanduda -  66 protsenti vastanutest tundsid end just värvilistes rõivastes väga hästi. See särav «värviline» tulemus ei jää alla ka kõige temperamentsete sookaaslaste eelistustele maailmas. 

«Dove’i ülemaailmsest uuringust selgus, et paljud meie sookaaslased mujal riikides kannavad mustvalgeid rõivaid iga päev, sest nad usuvad selle värvikombinatsiooni võimesse neist professionaalsem ja pädevam mulje luua,» rääkis Dove kehahooldustoodete kategooria juht Karola Kotkas-Pillart. «Paljud jätsid aga tööle minnes oma lemmikvärvi garderoobi nagisse rippuma, sest erksamaid värve ei peetud tööl kandmiseks sobilikuks. Viimast seisukohta esines suuresti meile värvikirevana tuntud Brasiilias. Seda enam oli tore teada saada Eesti naiste julgusest ja eelistustest kanda värve, mistahes ajahetkel ja situatsioonis,» tõdes ta oma üllatusega.

82 protsenti Eesti naistest eelistasid kanda oma lemmikvärve kas väga tihti või pigem tihti. 46 protsenti vastanutest ei teinud värvivalikul numbrit sellest, kas tegu tööpäeva või piduliku üritusega - ikka eelistati jääda truuks endale omasele värvigammale. Kõige meelsamini valiti lemmiktoonis rõivastus, kui ees oli ootamas sõpradega väljas käik (21 protsenti) või vaba aeg iseendaga (28 protsenti). Eesti naise paljukiidetud head väljanägemist kinnitab tulemus, mis näitas soositud värvide kandmist nii argipäeval tööle minnes kui õhtul väljas käies ning endid ei jäeta koduski viibides hooletusse.

Põhjamaisele temperamentsusele, mis ilmtingimata ei tähenda tapeediga ühte sulandumist, viitab asjaolu, et 66 protsenti küsitlenutest tundsid ennast väga hästi just värvilistes rõivastes, eelistades neid mustale, hallile või valgele. Igati julgustavaks tõsiasjaks värvide kandmisel võiks pidada 69 protsenti vastanute tõdemust suuremast tähelepanust, kui kanti erksamat garderoobi. Samuti on positiivne tuju paranemine, 21 protsenti osalenutest mainis meeleolu tõusu, kui kirevamad riided seljas.

Kõige vähem peeti sümpaatseks pruuni värvi. 44 protsenti vastasid, et kannavad seda tooni väga harva. Ebapopulaarsuselt järgnesid hall, beež ja oranž. Uuringu järgi võib Eesti naiste lemmikuteks pidada musta, sinist, valget, ja roosat – just neis toonides tualetti soositakse kõige enam. Värvikirevuse lembust ja vahelduse armastust toetavad ka vastused, mille kohaselt meeldib Eesti naistele pigem tihti kanda värve nagu punane (27 protsenti), roheline (23 protsenti), kollane (25 protsenti) ja lilla (21 protsenti).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles