Seitse viisi, kuidas olla õnnelikum ema

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kõikidel emadel on olnud halvemaid päevi, kus on raske ümbritsevast rõõmu tunda. 

Allwomenstalk jagab nõu emadele, kuidas tunda end vaatamata raskustele õnnelikult:

1) Pea meeles, et oled samuti inimene

Üks viis, kuidas olla õnnelikum ema, on endale teadvustada, et oled lisaks lapsevanemale veel palju muudki. Oled inimene, kellel on oma hobid, meeldimised ja saavutused. Ära lase ennast defineerida ainult emana. See on vaid osa sellest, kes sa oled.

2) Tee midagi lõbu pärast

Kui saad emaks, siis on raske lapse kõrvalt lõbutseda: palju sinu eelarvest kulub lapse peale ja ka vaba aega on vähem. Kuid see ei tähenda, et sul ei ole õigust puhkuseks ja vahelduseks. Saa vähemalt kord kuus sõpradega kokku ning tehke midagi lõbusat, et mõtted mujale saada.

3) Loo endale tugigrupp

Isegi kui oled lapsega kodus ja ei käi tööl, siis on kõikidel emadel vaja abikäsi. Hea on, kui keegi saaks last vaadata, kui pead minema arsti juurde või tegema oma toimetusi. Lisaks tuleb kasuks, kui saad vahel kelleltki nõu küsida. Seega tasub vahel toetuda inimestele, kes saavad abiks olla, ning abi palumist ei tohi häbeneda.

4) Suhtle teiste emadega

Hea on, kui sul on lapse saades ka teistest emadest sõpru. Nemad mõistavad sind nii, nagu teised inimesed ei mõista. Nad läbivad elus sama etappi ja on hea rääkida inimesega, kes teab, mida sa tunned. Lisaks võivad nad anda kasulikke soovitusi, kuidas paremini toime tulla.

5) Ära ürita olla superema

Tegelikkuses ei ole olemas ideaalseid inimesi ega emasid. Muidugi peaksid naised üritama olla võimalikult head emad, kuid ei tasu üle pingutada. Eesmärk on anda endast parim, mitte saavutada perfektsus. Vahel teevad kõik emad vigu ja need tuleb endale andestada.

6) Tee trenni

Trenni tegemine mõjub hästi nii vaimsele kui ka füüsilisele tervisele, mis on õnnelike emade puhul väga oluline. Emad jätavad tihti trenni tegemata, sest pole laste kõrvalt aega. Kuid oluline on see aeg leida, sest see on oluline sinu heaolule.

7) Ela hetkes

Kui õpid elama hetkes, siis on võimalik sul ka õnnelikum ema olla. Siiski on seda kiire elutempoga maailmas väga raske teha. Lapsed kasvavad kiiresti ülesse ja tuleb väärtustada neid hetki, mil saad nendega koos veeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles