Uuring: pisikesed poisid eelistavad nukke autodele

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes ütles, et nukud on vaid tüdrukutele?
Kes ütles, et nukud on vaid tüdrukutele? Foto: SCANPIX

Sydney ülikoolis tehtud värske uuringu järgi eelistavad beebipoisid nägudega objekte autodele. 

Ajakirjas Experimental Child Psychology avaldatud uuringus näidati nelja- ja viiekuustele beebidele pilte meessoost ja naissoost inimestest ning nukkudest, vahendab Emmede Klubi. Lisaks näidati neile ka autosid ja mängukööke. 

Teadlased mõõtsid, kui kaua erinevad objektid beebide pilke köitsid ning leidsid, et nii beebipoisid kui ka beebitüdrukud eelistasid nukkusid autodele. 

Kuigi enamasti ostetakse poistele autosid ja tüdrukutele nukke, eelistavad ka poisid tegelikult viimaseid. Varasemalt kinnistasid seda arusaama uurimused, mis näitasid, et 3-aastased poisid eelistavad mängida transpordivahendite ja ehitusklotsidega ning tüdrukud nukkudega.

Praegune uuring näitas aga, et see ei kehti 5-kuuste beebide kohta, mis tähendab, et eelistuste muutumine võib olla seotud psühholoogiliste muutustega, kognitiivse arenguga või sotsiaalse survega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles