Trendikompass: maksiseelik valitseb ka sügisel

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näide Lanvini sügistalvisest kollektsioonist.
Näide Lanvini sügistalvisest kollektsioonist. Foto: SIPA/Scanpix

Maani seelikud ja kleidid on naistemoe ajaloos alati suuremal või vähemal määral figureerinud. Või noh, kaua siis naistel seda püksikandmisõigust olnudki on... Tõsi, vahepeal oli periood, kus pikk seelik kõlbas ehk ainult ballile minnes selga tõmmata. Täna on maani seelik tänavamoes tagasi, kirjutab Ooolala moeblogi. Šikimalt kui eales varem!

Musta seeliku võluvägi

Kui hiljuti soosis trend lehvivaid ja romantilisi mustlasseelikuid, siis nüüd on aukohale tõusnud minimalism. Sirge ja lihtne, ilma liigse eputamiseta. Või äärmisel juhul on lõige mõne pisikese vimkaga, mis lihtsale esemele isikupära annab.

Sarnaselt seelikulõikele on tagasihoidlikumad ka värvid ja mustrid. Ei mingeid erksaid värve, vaid neutraalsed pooltoonid. Ja kui mustrid siis äärmisel juhul midagi geomeetrilist ja jõulist. Näiteks triibud või nn chevron, kuid ei midagi lillelist ja boheemlaslikku.

Kuigi pikas mustas seelikus pole midagi uudset, on see kindlasti üks neid garderoobi põhiesemeid, mida väga mitmeti kombineerida annab. See võib mõjuda väga argise ja mõnusa igapäevase riietusesemena, kuid samas sobib ka efektsesse pidulikku komplekti. 

Lihtsa musta seeliku šikimaks muutmisel tasub inspiratsiooni võtta Lanvin'ist, kes on oma pre-fall kollektsioonis kombineerinud pika maksiseeliku teravaninaliste baleriinadega. Tulemus mõjub väga elegantselt ja väljapeetult.

Stiil:
Stiil: Foto: Kristina Pentsa

Loomulikult on lihtsa pika seeliku kombineerimisvõimalusi kordades rohkem kui ühte blogipostitusse mahutada jõuab ning see ongi tore. Pikk must seelik väärib aukohta iga naise garderoobiklassikute seas!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles