Kuidas aru saada, et armastad oma tööd

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole lihtne leida tööd, mis sulle meeldiks. Kui oleme tükk aega sama asjaga tegelenud või kui töö hakkab meile väljakutseid esitama, siis pole kerge kindlaks teha, kas me teeme ikka seda, mida armastame.

Õige töö leidmine võib tekitada sama tunde kui armumine. Sa leiad millegi, millest oled sisse võetud, mis tekitab elevust ja sa tunned, et muutud paremaks inimeseks. Aga mis saab siis, kui me harjume selle kõigega ära? Kui uuest saab juba miski, mis on tuttav ja võib-olla ka igav ning kui «armumistunne» ei tekita enam esialgset sädet? Nagu pikaajalise suhte, nii on ka pikaajalise töösuhte puhul ühel hetkel raske tajuda, kas asjad liiguvad nii, nagu sulle meeldiks, kirjutab Lifehack.

Järgnevalt on välja toodud mõned märgid, mis tuletavad meelde, et teed tööd, mida armastad.

1. Päevas pole piisavalt tunde, et kõik vajalikud asjad saaksid tehtud

Tundub, et kui üks tööülesanne saab tehtud, tuleb kohe uus peale. Kuid see ei ole sinu jaoks mingiks takistuseks. Sul on pidevalt niivõrd palju teha, sest sa oled suuteline seda kõike tegema. Sa oled heal töölainel. Sul on alati uueks päevaks pikk nimekiri tööülesannetest, mis tuleb ära teha.

2. Sa tuletad endale pidevalt «suuremat pilti» meelde

Tööl tuleb aeg-ajalt ette ka väikeseid ja igavaid ülesandeid, mis tuleb ära teha, ka siis, kui sa ei taha olla see, kes neid teeb. Lihtne on takerduda mõtetesse, et väikesed ja tüütud tööülesanded nõuavad palju aega ning on üleüldse koormavad. Aga kui armastad oma tööd, siis näed alati tunneli otsas valgust ja tead, et ülesannete sooritamine tekitab hea enesetunde.

3. Ärritud siis, kui miski ei tule piisavalt hästi välja

Kui hoolime oma tööst ja asjad ei tule välja nii, nagu tahaksime, siis see võib tõeliselt suure pettumuse valmistada. Kui oled palju vaeva näinud ja pingutanud, et mõni tööprojekt tuleks eriti hästi välja, kuid tulemus pole sulle meelepärane, siis võid kindel olla, et teed tööd, millest hoolid. 

4. Räägid oma tööst hommiku- ja õhtusöögi ajal

Sa tahad pidevalt rääkida oma tööülesannetest, ka siis, kui need ajavad sind närvi. Üritad oma töömuresid lähedastega jagada, lootes, et nemad oskavad ehk nõu anda. Töö ei lõpe sinu jaoks hetkel, kui astud kontorist välja.

5. Sulle tundub, et tööpäev just algas, kuid juba on käes lõuna

Kas oled kunagi seda kogenud? Oled mõned tööülesanded sooritanud, võib-olla paarile e-kirjale vastanud ja juba on aeg lõunale minna. Kuhu su hommik kadus? Kui sul on lihtne töölainel püsida ja sa teed tööd, mis esitab sulle jõukohaseid väljakutseid, siis tea, et see töö on sinu jaoks õige.

6. Sind inspireerivad inimesed, kes on sinu ümber

Sind paneb imestama, milliste asjadega su kolleegid hakkama saavad. Sa imetled nende võimeid ja suhtumist töösse, sa tahad neid toetada, et nad saaksid veel paremini tööd teha. Sulle meeldib, et te kõik töötate ühise eesmärgi nimel. Kui me tunneme end hästi, siis näeme vaid head ka teistes. Kui imetled teiste inimeste tööd, siis ilmselt tunned ka oma töö üle uhkust.

7. Võid tegeleda tööasjadega ka vabal ajal

Sa mõtled töö peale ka siis, kui sul on vaba aeg. Sulle meeldib su töö, seega sinu jaoks pole probleemiks see, et ka vabadel päevadel töömõtteid mõlgutad. Avastad tihti, et lahendad vabal ajal tööprobleeme või mõtled uute projektide peale. Mõnikord tulevad head ideed sinuni siis, kui oled kontorist kaugel.

8. Sa ei karda pühapäeva õhtuid

Nende jaoks, kellele oma töö ei meeldi, on nädala lõpp alati masendav aeg. Ja ega nädala alguski parem ole: esmaspäevad on sinised, kolmapäeval on nädala selgroog murtud ja neljapäeval mõeldakse juba nädalavahetusele. Aga kui sa teed tööd, mis sulle meeldib, siis ei valmista pühapäev sulle peavalu. Pühapäev on sinu jaoks nagu iga teine nädalapäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles