Valed, mida võib endale rahumeeli rääkida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mitme raamatu autor Joseph Hallinan on palju analüüsinud enesepettust ja uurinud, kuidas võib see muuta meid enesekindlamaks, edukamaks ja vastupidavamaks. Järgnevalt on välja toodud mõned viisid, kuidas on lubatud ennast petta ehk milliseid valesid võib iseendale rääkida.

«Ma võidan!» - Uuringud on tõestanud, et enesepetmine aitab sportlastel stressi vähendada ja suurendab nende valuläve, mis parandab motivatsiooni ja aitab saavutada paremaid tulemusi, kirjutab MSN Glo.

«Ma olen väga hea avalik esineja.» - Kas kardad avalikke ülesastumisi? Oma etteaste parandamiseks keskendu sellele, et saad sellega hakkama, ära mõtle, et kukud läbi. Kuid ära muutu nii enesekindlaks, et jätad esinemiseks korralikult valmistumata.

«Ma olen imeline tantsija.» - See pisivale pole kunagi kellelegi liiga teinud, pealegi muudab taoline mõtteviis pulmad ja muud seltskondlikud üritused palju lõbusamaks.

«Ta ei saa kunagi minust üle.» - Kui oled kellestki lahku läinud, siis tahaks ikka ju mõelda, et jääd selle inimese südamesse veel pikaks ajaks. Ilmselt sa tegelikult tead, et kunagi saab mees sinust üle, aga tõenäoliselt kulub selleks veel palju-palju aega.

«Ma olen ta juba unustanud!» - Ütle seda endale ja (lõpuks) see saab tõeks.

«Teised arvavad, et ma olen naljakas.» - Loomulikult arvavad! Lisaks tasuks meeles pidada, et teised ei naera mitte sinu üle, vaid sinuga koos.

«See töö polnudki minu jaoks õige.» - Võib-olla oli, võib-olla mitte. Kuid oluline on meeles pidada, et kunagi leiad ka sina endale ideaalse töö.

«Maailm on tore ja õnnelik koht.» - Kuigi iga päev ei tasuks käia ringi kandes roosasid prille, ei tasu elu väga tõsiselt või küüniliselt võtta. Positiivse ellusuhtumisega on sul endal ka lihtsam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles