Briti kunstnik disainis Kate Mossi vasaku rinna järgi šampanjaklaasi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jonathan Short/AP

Tähistamaks seda, et Kate Moss (40) on moemaailmas 25 aastat tegutsenud, kujundas üks Briti kunstnik naise vasaku rinna järgi kauni šampanjaklaasi.

Moss on endiselt moemaailmas aktiivne, ta astub üles modellina ning on hakanud moefilme tegema ja tegutseb ajakirja Vogue juures stilistina, kuid šampanjaklaasi disainimine tundub olevat siiani naise kõige omapärasem koostööprojekt, kirjutab The Independent.

Mayfairi restoran 34, kus Moss tähistas oma 40. sünnipäeva, palus Briti kunstnikul Jane McAdam Freudil kujundada modelli rinna järgi šampanjaklaasid. Moss ja McAdam Freud on ka varem koostööd teinud, nimelt poseeris Moss kunstnikule oma raseduse ajal.

Seekordse koostöö tulemuseks on elegantne art deco stiilis klaas, millel ilutseb ka Mossi kuulus autogramm «Kate» koos pisikese südamega. 

See pole aga esimene kord, kui klaase on valmistatud naiste rindade järgi. Arvatakse, et kõige esimesed šampanjaklaasid loodi 18. sajandil Prantsusmaa kuninganna Marie Antoinette'i vasaku rinna järgi. See oli ka McAdam Freudi inspiratsiooniks. 

Tundub, et Mossi jaoks oli kogu ettevõtmine meelitav: «Ma tundsin elevust selles projektis osalemise pärast - milline au on olla Marie Antoinette'i kõrval, ta oli väga intrigeeriv ja salakaval tegelane... Šampanjat seostatakse alati tähistamise ja õnnelike sündmustega ja minu jaoks oli selle klaasi loomine väga lõbus protsess.»

Vaata klaasi siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles