Kala söömine aitab kaalu langetada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kalaga on reeglina nii, et inimesed kas armastavad seda süüa või mitte. Kui sina oled kalasõber, siis ilmselt pole tarvis sind veenda selles, kui hästi mõjub kala söömine tervisele. Kui kala pole siiani sinu menüüsse kuulunud, siis siin on mõned head põhjused, miks tasuks süüa kala.

Kala on supertoit. Kala on kõige kasulikum supertoit, sest selles on palju oomega-3 rasvhappeid ja vitamiine, mis mõjuvad hästi silmadele, nahale ja südamele. Samuti aitavad need toitained ennetada artriiti, leevendavad menstruatsioonivalusid, alandavad kolesterooli, parandavad aju tööd ja vähendavad depressiooni, kirjutab Healthmeup.com.

Kala täidab hästi kõhtu. Lisaks sellele, et kalas on palju kasulikke toitaineid, on kala ideaalne toiduaine ka kaalulangetuseks. Kala on kerge ja samas täidab hästi kõhtu, mistõttu ei pinguta sa söögiga üle.

Kala on tervislikum kui punane liha. Kalas on palju valke ja vähem kaloreid ning küllastunud rasvu kui punases lihas. Kala söömine aitab paremini kaalu langetada, hoiab kolesterooli taseme normis ja parandab südame tööd.

Millist kala süüa? Leidub nii vähemrasvaseid kui ka rasvaseid kalu, kuid mõlemad sobivad kaalulangetamiseks. Rasvaseid kalu kiputakse vältima, sest need lõhnavad tugevamalt, aga tasuks teada, et rasvased kalad on sama tervislikud kui vähemrasvased kalad. Vähemrasvased kalad on näiteks lest, tilaapia, tursk, merilest, kilttursk ja ahven; rasvasemate kalade hulka kuuluvad lõhe, tuunikala, forell, makrell ja sardiinid.

Kala on võimalik tervislikult küpsetada. Kui soovid kaalu langetada, siis ära söö praetud kala. Olenevalt sellest, millise kala oled valinud ja millised maitseained on sul käepärast, tasuks kala näiteks aurutada, grillida, keeta või röstida. 

Kala on mitmekülgne toit. Kala on võimalik mitmel erineval viisil valmistada, kõik sõltub sinu eelistustest. Kala sobib kenasti supi või vormiroa sisse, seda saab süüa toorelt või grillitult. Kuna võimalusi on niivõrd palju, siis leiab iga inimene kindlasti oma lemmikvariandi.

Kala parandab tuju. Üks dieedipidamise miinuseid on see, et see võib inimese õnnetuks ja depressiivseks muuta, sest välditakse toiduaineid, mis oleks tavaliselt menüüs. Kalal on aga selliseid omadusi, mis muudavad inimese õnnelikuks ja heatujuliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles