Moeblogi: kunst vallutab tänavaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anni Jürgenson

Moeblogija Anni Jürgenson, kelle näopilt ehib Zara uusi T-särke ja kes teeb praegu modellitööd New Yorgis, tõdeb, et sel suvel on Suure Õuna moeelu peategelane kunst.

Jeff Koons on kunstnik, kelle nime on võimatu sel suvel New Yorgis mitte teada. Lisaks suurele ülevaatenäitusele Whitney muuseumis on Koonsi töödega plakatid väljas üle terve linna ja kuulsaim teos, hiiglaslik kollane õhupallikoer, kaunistab H&Mi 5. avenüü esinduspoodi. H&M andis koostöös kunstnikuga välja käekotiseeria, mille eesmärk oli kunst kõigile kättesaadavaks teha. Sellest hoolimata müüdi toode mõne päevaga läbi ja Koonsi autogrammiga versioonide hinnad on eBays tõusnud paari tuhande dollarini.

New Yorgi tänavakunstnik Bradley Theodore pälvis palju tähelepanu oma moemaailmast inspireeritud seinamaalidega New Yorgi popis Soho linnaosas. Tuntuim neist kujutab moemaailma kaht suurkuju, Vogue’i peatoimetajat Anna Wintouri ja moekunstnikku Karl Lagerfeldi armununa (üleval). Nende pead on äratuntavad peamiselt neile iseloomulike soengute põhjal. Lisaks on ta portreteerinud legendaarset moetoimetajat Diana Vreelandi ja kõmulist fotograafi Terry Richardsoni. Theodore viimasele maalile jõudsid kõrvuti Frida Kahlo ja Coco Chanel – kaks mõjuvõimsat naist, kes tegelikkuses kunagi ei kohtunud. Uute töödega saab end kursis hoida Instagrami vahendusel: instagram.com/bradleytheodore.

Moedisainer Alexander Wangi Soho butiigi viimatine installatsioon on loodud suvele, rannale ja liivale mõeldes. Marmor, monokroomsus, metall ja must nahk – see on suvi Wangi stiilis. Disainer ühendas ka jõud Austraalia surfibrändiga Haydenshapes, et luua eksklusiivsed marmormustriga surfilauad, mis on ühtaegu kõrgetasemelised sporditarbed ja visuaalselt ilusad kunstiteosed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles