Miks naised tegelikult petavad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värske uuringu järgi võivad keskealised naised suhteväliselt otsida kirge ja seksi, kuid see ei tähenda, et nad tahaksid oma abikaasadest lahutada.

Uuringu tarbeks koguti informatsiooni abielus naiste kohta veebilehe AshleyMadison.com kaudu. Tegemist on kohtinguportaaliga, mis on suunatud inimestele, kes mõtlevad partneri petmisele, kirjutab LiveScience.

Uuringu tulemused lükkasid ümber väite, et naised petavad vaid seetõttu, et nad on oma armusuhtes õnnetud. Uuringu juht professor Eric Anderson ütles: «Inimesed väidavad sageli, et truudusetus viitab tõsistele probleemidele suhtes. Aga kui sa jääd vahele tehes midagi, millele vaadatakse viltu, siis sa hakkad ettekäändeid otsima. Ja petmise puhul on kõige levinum ettekääne see, et abikaasa ei kohelnud naist hästi või et suhtes oli probleeme.»

Kuigi kaasaegses ühiskonnas on levinud suhtevormiks monogaamia, ei ole petmine midagi eriskummalist. USA 2011. aasta statistika põhjal on üks kolmandik meestest ja üks neljandik naistest oma elu jooksul olnud kõrvalsuhetes.

Kuid raske on välja tuua konkreetseid põhjuseid, miks inimesed petavad. Kõige levinum selgitus on see, et mehed murravad truudust, kuna nad ihkavad seksuaalselt rohkem mitmekülgsust; naised otsivad kõrvalsuhteid aga seetõttu, et nende emotsionaalsed vajadused pole rahuldatud. 

Ent Andersoni sõnul võib inimene pärast vahele jäämist tuua põhjuseks asju, mis ei olnud tegelikult seotud sellega, miks ta üldse kaasat pettis. 2012. aasta uuring näitas, et mida kauem on naised ühe partneriga koos olnud, seda vähem tahavad nad partneriga seksida. Seega võib järeldada, et just nagu mehed, otsivad naisedki mitmekülgsust.

Rääkides konkreetselt AshleyMadison.com-i abil tehtud uuringust, ütles Anderson, et umbes kaks kolmandikku suhtes olevatest naistest sõnas, et nad igatsevad romantilist kirge ja sellega koos ka seksi. Huvitav oli asjaolu, et ükski naine ei öelnud, et tahaks oma partnerist lahku minna. 

Uuringus osalenud naiste vastuste põhjal võib öelda, et naised ei lähe lihtsalt välja ega seksi suvalise kaaslasega, neil on vaja enne selle inimesega side luua. Võimalik, et naised vajavad emotsionaalset sidet, et seksi nautida, samal ajal, kui mehed on võimelised ilma pikemalt mõtlemata võõra inimesega vahekorras olema. 

Kuigi uuring viidi läbi vaid üht veebilehte kasutavate naiste seas, ütles Anderson, et sellest võib siiski järeldada, et naised, kes mõtlevad petmisele, ei tee seda sellepärast, et nad oleksid õnnetud või poleks partneriga rahul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles