Lihtsad igapäevased tegevused, mis mõjuvad treeninguna

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamikele seondub trenni tegemine higistamise ja spordiriietusega. Kuid tegelikult on igapäevaelus mitmeid füüsilisi tegevusi, mis annavad treeningu mõõtu välja.

Healthmeup.com toob välja viis tegevust, mis on omaette treeningud:

1) Maja koristamine

Alusta oma magamistoast. Tõsta mööblit ümber, mille käigus pead sa asju ülesse tõstma, kükitama ja lihaseid pingutama. Maja koristamine ja mööbli ümberpaigutamine võib olla nagu jõusaalis käimine, aga sa ei teadvusta seda lihtsalt endale. Seega kui aega on, siis tasub seda aeg-ajalt teha.  See tegevus võib mõjuda rahustavalt ka hingele, kui teed seda hea muusika saatel.

2) Lastega mängimine

Lastele meeldib, kui nad saavad tähelepanu ja nendega tegeletakse. Padjasõjad, pallivisked, ujumine ja  võidujooksmine – need kõik on omaette treeningud. Mänguaeg võib olla nii hea treening kui ka hea viis, kuidas lastega soojemaid suhteid luua.

3) Koera vannitamine

Veel parem on kassi vannitamine. Kui sul on kass või suurem koer, siis tead, mis katsumus võib olla tema pesemine. Kõigepealt pead looma paigal hoidma, seejärel karva hõõruma, loputama ja kuivatama. Samal ajal peab muidugi kindlustama, et ta ära ei põgeneks. See on alles tõsine treening.

4) Poes kõndimine

Naistele kindlasti kõige meelepärasem treening. Meestele on see samuti hea ajaviide, kui naine peaks poes ära kaduma. Eesmärk on võimalikult palju kõndida, treppe kasutada ja ühtlases tempos liikuda. Kõndimine on hea trenn, kuidas rohkem oma jalgu kasutada ja aktiivsem olla.

5) Värskes õhus liikumine

Ka linnaelanikud saavad käia kas parkides või teistes looduslähedastes kohtades jalutamas. Eriti tore oleks planeerida nädalavahetuseks väike matk – mugavad riided selga ning piknikukorv kaasa!

Siiski ei asenda need toimetused ja tegevused päris treeningut, kuid on head aktiivsed võimalused, kuidas mitmel viisil kasulikult aega veeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles