Kümme märki, et oled abieluks valmis

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sinu sõbrad on kõik abielus või kihlatud ja ka sina ise tunned, et tahaksid aja maha võtta ning pere luua. Kas see on tingitud sellest, et kõik sinu ümber teevad nii või oled sa tõepoolest valmis end siduma ja abielluma?

Lifehack toob välja kümme märki, mis näitavad, et sa oled abieluks valmis.

1. Sa tead, miks sa tahad abielluda

Sinu Facebooki uudisvoog on täis smokingutes mehi ja valgetes kleitides naisi, kas ka sina igatsed midagi sellist? Kas tahad abielluda vaid seetõttu, et saaksid öelda, et oled kellegi naine? Või kas sa tahad tõesti oma partneriga elu lõpuni koos olla? Mõtle, miks sa tahad abielluda. Mis sinu elus pärast abiellumist muutuks? Esita endale need rasked küsimused ja saad aimu, kas oled abiellumiseks valmis.

2. Sa planeerid abielu, mitte pulmi

Pulmad on lõbusad, kõik sõbrad ja pere tulevad kokku ning pidutsevad üheskoos. Aga kas pulmad on ainus põhjus, miks sa tahad abielluda? Kas sa tahad lihtsalt suurt pidu, kus saaksid palju tähelepanu? Pulmad kestavad mitu tundi, mõnikord lausa mitu päeva, kuid abielu kestab (loodetavasti) aastaid. Ära planeeri vaid üht päeva, planeeri kogu oma ülejäänud elu. Kujuta ette, milline on su elu, kui oled iga päev koos partneriga.

3. Sa oled juba piisavalt kaua üksi elanud

Vastab tõele, et mõned keskkooliaegsed kallimad suudavad oma suhet hoida ja nende abielu peab kaua vastu. Kuid see pole just väga tavapärane. Uuringud on näidanud, et kõige parem on oodata vähemalt kuni 25. eluaastani ja alles siis mõelda abielu peale. See ei tähenda, et peaksid nooruses võimalikult paljude kaaslastega väljas käima, vaid pigem seda, et sa oled paljude inimestega kokku puutunud ja oled aru saanud, millised inimtüübid sobivad sinuga kõige paremini kokku. Sel viisil on lihtsam ka õiget partnerit leida.

4. Teie suhe on tõsine

Suhte alguses flirtisite, käisite väljas, veetsite palju aega voodis... Aga abiellumiseks peaks teievaheline side olema sügav. Sügavam kui pelgalt lõbutsemine, igal õhtul väljas käimine ja muretu suhtumine. Te peate olema võimelised koos probleeme lahendama.

5. Sa tunned ja usaldad oma partnerit

Pole tähtis, kui kaua te koos olete olnud, sa pead oma partnerit hästi tundma. Ärge abielluge vaid seetõttu, et olete neli aastat juba koos olnud. Abielluge, sest te tunnete üksteist ja tahate koos olla. Sa tead partneri minevikku ja tema unelmaid ning lootusi. Sa tead, kuidas partner teatud asjadele reageerib. Sa tead tema kohta peaaegu kõike ja sa armastad teda ikkagi. Veelgi enam, sa usaldad teda. Usaldus on abielu jaoks väga oluline, seega mõtle, kas sina usaldad oma kallimat täielikult.

6. Sa ei taha oma partnerit muuta

Ära abiellu lootuses, et partner võib end abielu jooksul muuta. Abiellu, sest sa armastad teda sellisena, nagu ta on. Abiellumine paneb teid küll rohkem suhtele pühenduma, kuid ei muuda teie kummagi iseloomu. Abielu ei lahenda neid probleeme, mis teie suhtes ikka ja jälle pinnale kerkivad.

7. Te lahendate koos konflikte

Ära vaata oma probleemidest mööda ega arva, et nende unustamine muudab kõik paremaks. Lahendage omavahel kõik probleemid, mis võivad aja jooksul esile tulla. Ärge arvake, et abielu lahendab teie probleeme. Teie ise peate seda tegema! Kui te pole võimelised oma lahkhelisid lahendama, siis ei suuda te ka tõhusalt suhelda. Konfliktide lahendamine ja kompromisside tegemine loovad tervislikule abielule tugeva pinnase.

8. Te teete koos pikaajalisi plaane

Värskes suhtes ei pea mõtlema kaugemale, kui näiteks see, mida te laupäeva õhtul võiksite teha. Kui teie suhe muutub aga tõsisemaks ja te olete otsustanud teineteisele pühenduda, siis peaksite koos ka plaane tegema. Mis siis, kui partner tahab mööda maailma ringi reisida? Kas sulle sobiks see, et sina jääd koju teda ootama või läheksid temaga kaasa? Tehke kindlaks, mida kumbki teist tahab ja liikuge koos oma ühiste plaanide suunas.

9. Kallim meeldib su perele ja sõpradele

Kui oled armunud, siis võib sulle tunduda, et miski muu ei oma tähtsust. Kui oled end kellelegi pühendanud, siis taipad, et kõik asjad omandavad tähtsuse. Esialgu ei pruugi sind huvitada see, et su isa ei kiida kallimat heaks, sest mis tähtsust sel on? Sina oled ju kallimaga koos, mitte su isa. Kuid aja jooksul hakkavad need pisiasjad teie suhet mõjutama. Kui partner ei meeldi su perele või sõpradele, siis kus on sinu tugisüsteem? Kas sa eemaldud oma sõpradest ja sind ei kutsuta enam perekondlikele üritustele? Pea meeles, et pere ja sõbrad teavad sind kõige paremini ja kui neile tundub, et miski on valesti, siis peaksid neid ehk kuulama.

10. Sa ei kujuta oma elu ilma kallimata ette

Lõpuks on oluline see, et sa armastad oma kallimat. Sa ei kujuta ette, et oleksid koos kellegi teisega. Sa ei suuda mõeldagi sellele, milline oleks su elu ilma partnerita. Kui tead, et sa ei suudaks ilma temata õnnelik olla, siis võid end lõdvaks lasta ja hakata mõtlema abiellumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles