Teadlane: Downi sündroomiga lapse sünnitamine on vale

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Downi sündroomiga beebi Gammy kasvab Tai kasuperes.
Downi sündroomiga beebi Gammy kasvab Tai kasuperes. Foto: Reuters/ScanPix

Teadlane Richard Dawkins kogus sotsiaalvõrgustikus Twitter tähelepanu oma avaldusega, et igal emal on moraalne kohustus sooritada abort, kui ta saab õigel ajal teada, et tema lapsel on Downi sündroom.

Briti teadlane ja kirjanik Dawkins kirjutas oma Twitteri lehel, et Downi sündroomiga last oleks ebamoraalne ilmale tuua, mistõttu tuleks sel korral abort  teha ja uuesti proovida, vahendab teadus.err.ee.

Teadlase postitus sai teiste Twitteri kasutajate tugeva hukkamõistu osaliseks. Dawkins aga märkis, et ei kavatsegi vabandada selle eest, et läheneb moraalsetele filosoofilistele küsimustele loogika abil.

Downi sündroomi assotsiatsioon (DSA) andis välja ka ametliku vastuse Dawkinsi esialgsele kommentaarile, toonitades, et Downi sündroomiga inimesed saavad elada ja elavadki täisväärtuslikku elu ning panustavad meie ühiskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles