Kuidas lasta juustel õhu käes kuivada, et need ka ilusaks jääksid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ashley Olsen ütles väljaandele "Byrdie", et läheb alati märja peaga välja ja laseb juustel ise kuivada.
Ashley Olsen ütles väljaandele "Byrdie", et läheb alati märja peaga välja ja laseb juustel ise kuivada. Foto: AFP/SCANPIX

Kõige lihtsam moodus, kuidas juukseid kahjustuste eest hoida, on neid võimalikult vähe kuumutada. Paljud naised on aga väga harjunud fööni, lokitangide või sirgendaja abiga ja ei kujuta oma argipäevast juuksehooldust teistmoodi ettegi.

Tegelikult saab kauni tulemuse iga juuksetüübi puhul, kui lasta neil õhu käes kuivada. Trikk seisneb ainult õigete juuksehooldusvahendite kasutamises. You Beauty uuris lähemalt ekspertidelt, milliseid nippe nemad soovitavad.

Kui sa ei taha juukseid föönitada, siis arvesta sellega juba juukseid pestes ning vali omale õige šampoon ja palsam. Õhu käes kuivades lähevad juuksed enamasti krässu. Sestap tasub proovida niisutavaid šampoone ja palsameid, mis teevad juuksed siledamaks. Kui sul on väga õhukesed juuksed, mis lähevad kuivades peadligi, kasuta väga kerge tekstuuriga šampooni.

Pärast pesu harja juukseid ja kuivata neid rätikuga. Pigista juukseid rätiku vahel, aga ära hõõru. Hõõrumine kahjustab juukseid ja muudab need kahuseks, sest niiskus pääseb karvast kergemini välja. Parima tulemuse saad siis, kui kuivatad juukseid mikrofiiberkangast rätiga. Ära kanna juuksehooldustooteid märgadele juustele, oota, kuni need on niisked.

Viimistlusvahend tuleks valida juuksetüübist lähtuvalt. Paksemate juuste puhul tasub kasutada juukseõli, mis teeb juuksed siledaks ja läikivaks. Õhemate juuste puhul võiks juuksejuurtele pihustada kohevust lisavat toodet või vahtu, mis toob loomulikud lokid rohkem esile.

Pärast seda säti oma juuksed kammi või näppude abil nii, nagu soovid, et soeng jääks. Õhemad juuksed kipuvad õhu käes kuivades lamedaks jääma. Selle vältimiseks võib juuksed pealaele krunni keerata. Kui tundub, et krunn on peaaegu kuiv, lase juuksed valla ja sul on ongi kohevad lokid.

Väga kena on ka lõtv krunn või punutis pea küljel, mis tuleks kinnitada pigem tugevate klambrite kui jäiga kummiga. Kumm võib niiskeid juukseid lõhkuda. Tee krunn või pats lahti siis, kui juuksed on peaaegu kuivanud ja lase neil lahtiselt lõpuni kuivada.

Kui oled harjunud oma juukseid pesema õhtuti, tasub hommikul juukseid pihusti abil kergelt niisutada, et «kanapesast» lahti saada. Tulemus jääb parem, kui kasutad selleks mõeldud stiliseerimisvahendit, mis paneb juuksed kaunilt läikima.

Loomulik kuivamine kaitseb juukseid kahjustuste eest ja ei lase nende loomulikku tekstuuri rikkuda. Tulemus on näha alles pika aja möödudes, aga see tasub ära, sest kahjustatud juukseid nii lihtsalt ilusaks enam ei saa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles