Märgid, et oled oma seksielust tüdinenud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljudel paaridel võib seksielu peale pikalt koosolemist muutuda igavaks. Oluline on seda teadvustada ja probleemiga tegeleda.

Yourtango toob välja viis märki, et teie seksielusse on tekkinud rutiin ja sa oled sellest tüdinenud:

1) Veedate vähe aega  paarina koos

Kui sa ei saa oma partneriga koos piisavalt aega veeta, siis teil ei ole ühiseid kogemusi, mis tekitab emotsionaalset lähedust. Ilma emotsionaalse sidemeta võib seksil kaduda tähendus. Lahenduseks tasub leida viise, kuidas saaksite rohkem kvaliteetaega koos veeta ning midagi erilist teha.

2) Seks on muutunud rutiiniks

Kui olete aastaid koos olnud, siis paaridel on tavaliselt magamistoas välja kujunenud kindlad harjumused. See rutiin on teile mõnda aega meeldinud, kuid nüüd hakkab kuluma. Paljud paarid ei räägi nendest harjumustest omavahel – selle asemel lepivad nad sellega, kuigi neil mõlemal võib olla tekkinud tüdimus. Selle parandamiseks on teil vajalik rutiini tunnistada ning alustada väikeste muutustega, et veidi oma seksielule vürtsi lisada.

3) Te olete liiga väsinud ja teil on kiire

Kui teil mõlemal on nii palju toimetusi ja kohustusi, et teil ei ole aega iseenda ega ka oma partneri jaoks, siis mõjub see suhtele halvasti. Te olete seotud paljude probleemidega ja selle tõttu kaugeneb side oma kallimaga. Selle pärast tuleb muuta suhe oma prioriteediks: tugevas suhtes on ka murede lahendamine üheskoos kergem.

4) Sa ei taha oma seksieluga rahulolematusest partneriga rääkida, sest kardad negatiivset reaktsiooni

Kui naine ütleb oma mehele, et tahab muutust seksielus, siis võib mees tunda end halvasti. Naised ei taha oma partnerite tundeid riivata seega nad pigem väldivad sellest rääkimist. Seksiprobleemid on küll tundlik teema, aga siiski tasub nendest rääkida. Hea on näiteks ise välja pakkuda ideid, kuidas oma seksielu vürtsitada ja küsida ka temalt, mida tema muuta tahaks.

5) Sa ei teadvusta, et teatud rutiin on paratamatu

Armumise algfaas on täis seksuaalset pinget. Kuid mida küpsemaks suhted muutuvad, seda rohkem esialgne kirg hääbub. Siiski tekitab head tunnet see, kui saad olla koos inimesega, kellega tunned end vabalt ning oled õnnelik. Paljud paarid siiski igatsevad oma suhte algusfaasi, kus seksuaalne kirg on kõige värskem. Kuid tuleb keskenduda headele asjadele, mida pikaajaline stabiilne suhe endaga kaasa toob.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles