Öised iluvead, mida tasuks vältida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naised teavad, kui lihtne on õhtul oma ilurutiini rikkuda, sest ühel hetkel tuleb lihtsalt uni peale ja tahaks end teki alla peita. Ent kui jätad õhtul mõned asjad tegemata (või teed neid valesti), siis võib sind hommikul oodata ebameeldiv üllatus.

Vaata, millised on suurimad öised iluvead, mida paljud naised teevad ja ürita neid edaspidi vältida, soovitab Allwomenstalk.

1. «Unustad» näo pesemata. Meigiga magamine on üks suurimaid vigu. Kui sul jääb meik ööseks peale, siis see ummistab poore ning tulemuseks on inetu ja ebameeldiv akne. Meigi eemaldamine ei võta üldse kaua aega, ürita igal õhtul enne magamist oma nägu ikka puhtaks teha. Pea meeles, et pärast meigieemaldussalvrättidega näo puhastamist tasuks oma nägu ka veega loputada.

2. Seod juuksed liiga tugevalt kinni. Kui sulle meeldib magada juuksed kinni või teed magamise ajaks soengu, et hommikul oleks juuksed kenasti lokkis, siis vaata, et soeng poleks liiga tugevalt tehtud. Kui juuksed on ööseks liiga kõvasti kinni pandud, siis see võib juukseid kahjustada. Pigem tee lõdvem pats, et sul oleks mugav magada ja juuksed ei saaks kahjustatud.

3. Magad kõhuli. Tõeliselt raske on kogu öö täpselt samas asendis magada. Paljud inimesed ärkavad lausa üles selleks, et asendit vahetada. Kuid ühte poosi tasuks magades vältida, nimelt kõhuli magamist. Ekspertide sõnul võib kõhuli magamine välimusele väga negatiivselt mõjuda. Kõhuli magamine võib põhjustada kortse ja paistes silmi. Kõige parem oleks magada selili.

4. Sa pole ammu padjapüüri vahetanud. Voodilinu tuleks vähemalt korra nädalas vahetada. Kui voodilinad on pikka aega pesemata, siis kogunevad padjapüüridesse bakterid ja pisikud, samuti on need tolmulestade meelispaigad. Kõik see võib põhjustada punetavat ja sügelevat nahka. Pese regulaarselt oma voodilinu ja padjapüüre.

5. Sa ei kasuta hambaharja ega hambaniiti. Hambad peavad su elu lõpuni vastu pidama, seega miks sa ei taha nende eest korralikult hoolt kanda? Kui sul mõnel õhtul läheb meelest hambaid puhastada, siis see pole veel maailma lõpp, aga kui see juhtub regulaarselt, siis võivad tekkida hambaaugud ja muud suuhügieeni mõjutavad probleemid. 

6. Sa ei kasuta niisutavat kreemi. Niisutav kreem aitab magamise ajal naga niiskustaset normis hoida. Kui kannad õhtul näole niisutavat kreemi, siis hommikul on su näonahk särav ja kaunis.

7. Räägid õhtul hilja telefoniga. Kui oled oma näo ära puhastanud, siis tasuks vältida telefoniga rääkimist, sest telefoni pinnal võivad olla meigijäänused ja bakterid, mis ronivad su nahale ja tekitavad vistrikke. Kui pead õhtul veel mõne kõne tegema, puhasta oma telefon eelnevalt ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles