18 lauset, mida tasuks endale igal hommikul öelda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas sina ärkad igal hommikul hea enesetundega? Kas iga hommik toob uue lootusekiire või põhjuse, miks tõusta voodist ja alustada päeva naeratusega? Kui see siiamaani pole nii olnud, siis ehk peaksid oma suhtumist muutma, et iga hommik oleks õnnelik.

Lifehack pani kirja 18 lauset, mida inimesed võiksid endale igal hommikul öelda. Hea tuju ja motivatsioon garanteeritud!

1. Täna on uus päev

Võib-olla polnud eilne päev just kõige parem või on sul lausa terve nädala viltu vedanud, kuid täna on uus päev. Täna on sul uus võimalus sammuke edasi astuda ja muuta seda, mida sa muuta tahad. 

2. Homne päev ei tule kiiresti

Ära mõtle pidevalt homsele päevale, see tuleb siis, kui õige aeg on käes. Täna tegele tänaste asjadega, homne päev on teel, kuid ära raiska tänast päeva mõeldes homsele.

3. Ma olen iseenda parim versioon

Meil kõigil on omad vead, võib-olla ei pane me ise neid kõiki tähelegi. Pea meeles, et keegi pole täiuslik, kuid selle ebatäiuslikkuse seas tasuks iga päev olla iseenda parim versioon. Sa oled ainulaadne, hindamatu ja imeline ning miski ei saa seda muuta.

4. Eilne päev ei defineeri mind

Eilne päev on minevik. Eilsest on järgi vaid mälestus ja edu või läbikukkumised. Kuid see ei saa sind defineerida. Vaid sina ise saad määrata, kes sa oled.

5. Kõik asjad pole nii, nagu esmapilgul tundub

Kõik asjad ei ole päris sellised, nagu esimesel vaatlusel tundub ja see on normaalne. Alati on ruumi eksimuste jaoks, see ei tähenda, et asjad läheks tingimata halvasti, see tähendab vaid seda, et elu kulgeb mööda oma loomulikku rada. Elu on veidike keeruline ja veidike etteaimatav. 

6. Ma ei tea kõike

Kuna igal hetkel toimub meie ümber niivõrd palju erinevaid asju, siis on normaalne, et me esitame küsimusi, et asjadega kursis olla. Sa ei pea kõike teadma. Sa oled võimeline õppima ja kui miski tekitab sinus segadust, küsi.

7. Meil kõigil on saladusi

Meil kõigil on saladusi, mõned neist on head, mõned halvad. Sinu saladused on vaid sinu enda omad ja saladuste omamine pole halb asi.

8. Ma suudan kõik oma unelmad teoks teha

Sa suudad kõik oma unistused teoks teha, ka need, mis võivad teistele tunduda veidrad või ebarealistlikud. Sinu unistused on sinu omad ja nende kallal tasub vaeva näha. Tänane päev on juba sammuke lähemal su unistuste teostamisele.

9. Tänane päev on uus ime

Iga uus päev on kingitus. Iga päev juhtub maailmas imesid, mõned neist on väiksemad ja mõned suuremad. See, et sina neid ei näe, ei tähenda, et neid poleks. Kuskil on keegi heasüdamlik, keegi on hoolitsev, keegi abivalmis ja keegi usaldav – kõik need on omamoodi imed.

10. Läbikukkumine on normaalne

Läbikukkumine on täiesti tavaline nähtus. Seda juhtub igal inimesel, oluline on uuesti püsti tõusta ja otsast alustada. 

11. Teised ei defineeri mind

Sinu perekond, sõbrad, kolleegid, naabrid või riigijuhid ei määra seda, kes oled sina. Mitte keegi peale sinu ei saa sind defineerida. Teised inimesed saavad olla osa sinu elust, kuid nad ei saa olla sinu asemel.

12. Ma saan igal hetkel uuesti alustada

Uusi lubadusi ei pea jagama vaid jaanuarikuu alguses. Sa võid igal ajahetkel oma elu muuta ja uue lehekülje keerata. Muutuste jaoks on tarvis tahtejõudu ja püsivust, muutused võivad aset leida iga päev ja igal hetkel. Sinu elu on sinu kätes.

13. Elu läheb edasi

Pole vahet, kas juhtub midagi head või halba, elu läheb edasi. Miski ei püsi igavesti. Kui su elus on hetkel midagi imelist või kohutavat, siis see ei tähenda, et asjad jäävad alati nii. Sa pead end parandama, liikuma oma unelmate suunas, läbikukkumistest üle saama ja edasi minema.

14. Ma ei võlgne kellelegi mitte midagi

Sa oled saanud selleks, kes sa täna oled, tänu enda pingutustele ja valikutele. Sa ei võlgne kellelegi ühtegi selgitust, vabandust ega midagi muud. Sinu elu on vaid sinu oma ja nii on see ka edaspidi.

15. Ma väärin parimat

See, kust sa tuled või kes sa oled ei määra seda, mida sa väärt oled. Sa väärid parimat, ära lase kellelegi endale vastupidist väita.

16. Mitte keegi peale minu ei saa mu õnne kontrollida

Mitte miski ega mitte keegi ei kontrolli sinu õnne. Mõned inimesed võivad sellele kaasa aidata, kuid nad ei kontrolli seda. Õnn on sinu enda kätes ja vaid sina saad seda juhtida.

17. Teatud asjade nimel tuleb võidelda

Elus ei tule kõik asjad lihtsalt. Kui miski on keeruline või tundub esmapilgul olevat ületamatu, siis tuleb rohkem pingutada, vaeva näha ja tööd teha. Teatud asjade nimel elus tuleb võidelda, kuid see ei tähenda, et sa poleks võimeline neid asju saavutama.

18. Minu keha, minu reeglid

Sinu välimus, päritolu, seksuaalne orientatsioon ja valikud on vaid sinu omad. Mitte kellelgi pole õigust su keha üle otsuseid langetada. Su keha on sinu oma ja teiste arvamus ei mängi siin mingit rolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles