Lugeja kirjutab: ideaalne kaasa peab olema ka parim sõber

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lugejamängu raames kirjutas meile naine, kelle sõnul tähendab ideaalne kaaslane seda, et kahe inimese vahel on hea koostöö. 

Kui lugejamängu teemaks osutus ideaalse kaaslase kirjeldamine, ei pidanud ma kaua mõtlema ega fantaasialennuks valmistuma, sest kaugelt ei pea ma eeskuju otsima... Ideaalne – sel sõnal on kindlasti kirjutajate jaoks tiba erinev tähendus. Ideaalne kaaslane ei tähenda ainult teist inimest, vaid kahe inimese koostööd. Usun, et kui minu ja mu mehe vahel poleks nii head klappi ega kirglikku keemiat, ei saaks meie suhtest ülivõrdes kõnelda.

Kui me veidi üle kolme aasta tagasi tutvusime, ei osanud kumbki meist arvata, et sellest saab millegi ilusa ja püsiva algus. Tundus sõber nagu sõber ikka – aga seegi on hästi oluline. Ideaalne kaasa peabki olema parim sõber – inimene, kellele oma mõtetest ausalt rääkida, kelle ees pole häbi nutta ega kontrollimatult (ja ilmselt mitte kuigi ligitõmbavalt) irvitada. Ja naeru meil jagub... aga eks pill on meil ka pika ilu peale tulnud.

Ka meie mõttemaailm on aastate jooksul ühtseks muutunud. See tundub vahel isegi hirmus, kui me mõtleme ühtviisi ja vastame tihtipeale äravahetamiseni sarnaselt. Eks pikalt koosoldud aeg mõjutab kindlasti. Võib-olla ma ei mõelnudki oma kallimast esialgu kui ideaali ligilähedasest mehest, aga aeg on näidanud, et ega naljalt paremat ei leiagi.

Arvamuse avaldamine ongi kõige tähtsam, isegi kui on teada, et järgneb ilutulestik ja keeristorm ning hirmus kisa. Ma julgen oma kaasale tunnistada, kui miski on täiesti vastumeelne, sest tean, et kui vastumeelsus kuhjub, ootab ees suurem tüli hullemate tagajärgedega. Süda tuleb puistata, suu tühjaks rääkida, et hing oleks rahul. Kaaslase ülesanne on kuulata, mõelda öeldu üle järele ja püüda kaasat mõista – see ahel toimib meil hästi.

Olgu platooniline armastus kui ilus tahes, ei suudaks me kirelõõmadeta koos nii hästi toimida. Mu kallim erutab mind ja mina teda. Me räägime oma fantaasiatest ja oleme avatud mõlema soovide täitmisele. Kui sõnelustes võib ilutulestikku näha, siis ega linade vahel kehvem pole – kui ikka mürada, siis täie rauaga. Mul on vedanud, et ta tegeleb spordiga tipptasemel, nii et tema keha ja võimed jätavad nii mõnedki mehed varju, aga mina saan tema tähesära nautida.

Kui rääkida ideaalmehe headest (ei tea, kas halbu üldse saabki olla) omadustest, siis kahtlemata peab ta olema arukas ja õppimisvõimeline, peab enda eest hoolitsema ja end hindama ning armastama, väärtustama peret ja lähedaste pingutusi. Mul on vedanud, et mu kaasa on ilus, tark ja osav. Ta erutab mind, hoolitseb meie mõlema eest, tunneb huvi ja muret elus toimuva üle, ei alaväärista mind ega mu mõtteid. Kuigi meil endal lapsi ega lemmikloomi pole, näitab ta oma hoolitseva pereisa rolli juba praegugi, kui tuttavate-sugulaste laste ja loomadega hellalt tegeleb. See on imearmas, kuidas pealtnäha karmist ja uhkest mehest saab pisikeste juuresolekul heledahäälne armastusemasin. 

Ja mis veel – ta silitab ja masseerib mu jalgu vastutasu nõudmata! Küll mu mees on ikka hea! Ma olen nii õnnelik!

Kui soovid osaleda restorani Lusikas kinkekaardi loosimises, kirjuta meile, milline peaks olema sinu ideaalne kallim. Vaata lähemalt siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles