Uuring: homoseksuaalsed naised kogevad tihemini orgasmi kui heteronaised

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tuleb välja, et homoseksuaalsed naised kogevad paremat seksi kui heteroseksuaalsed naised. Sellisele järeldusele jõudsid hiljuti teadlased, kes uurisid, kuidas on omavahel seotud seksuaalne orientatsioon ja orgasmi saamine.

Teadusajakirjas Journal of Sexual Medicine avaldatud uuringus osales 6151 meest ja naist vanuses 21-65. Osalejatelt küsiti nende soo, seksuaalse orientatsiooni ja selle kohta, kui tihti nad partneriga koos olles orgasmi saavad, vahendab Huff Post.

Meessoost osalejate seas polnud erilist vahet, heteroseksuaalsed ja homoseksuaalsed mehed said enam vähem võrdselt orgasme. Kuid naissoost osalejate seas oli märgata erinevusi: kui 61,6 protsenti heteroseksuaalsetest naistest saab partneriga voodis olles orgasmi, siis biseksuaalsete naiste puhul oli see protsenti 58 ja homoseksuaalsete naiste puhul koguni 74,7 protsenti.

Teadlased kirjutasid, et erinevused võivad olla tingitud sellest, et lesbid on naisekehaga rohkem tuttavad ja tunnevad end mugavamalt ning seetõttu teavad nad paremini, kuidas naissoost partnerit orgasmini viia. Teiste põhjustena toodi välja näiteks erinevused hormoonides ja suhtumine seksuaalsetesse rollidesse vahekorra ajal.

Uuringu autorite sõnul võivad taolised avastused abiks olla kõigile paarisuhtes olevatele inimestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles