Viis armusuhetega seotud halba harjumust, mis on paljudele naistele omased

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamik naisi teab, et neil on mõned halvad harjumused, mis kipuvad just armusuhetes välja lööma. Need harjumused võivad aga suhtele takistuseks saada, sest need ei lase teie armastusel niivõrd vabalt voolata kui see võiks.

Glamour.com toob välja viis armusuhetega seotud halba harjumust, mis on igat naist korra või kaks painanud, kuid millest pole mingit kasu.

1. Oled mehele vastanud vaikusega

Uuringud on näidanud, et pärast tülitsemist vaikimine võib suhtele nii füüsiliselt kui emotsionaalselt haiget teha. Kui üks teist kipub pärast vaidlusi endasse tõmbuma ja vaikima, siis pole te kumbki suhtega 100 protsenti rahul ja teievaheline suhtlus ei toimi normaalselt. Selle asemel, et kasutada vaikust relvana, võtke mõlemad pärast vaidlust aeg maha, et veidike järgi mõelda. Vestelge probleemsetel teemadel edasi siis, kui olete rahunenud.

2. Oled oma silmi pööritanud

Üks asi on see, kui mees teeb mõne labase nalja ja sa reageerid sellele vaid oma silmi pööritades. Aga kui märkad, et reageerid paljudele mehe tegudele või sõnadele niimoodi, siis tasuks proovida sellest harjumusest vabaneda. Silmade pööritamine võib jätta mulje, et sa suhtud mehesse põlgusega ja mees võib arvata, et sa ei austa teda. 

3. Kasutad sõnu «alati» ja «iialgi»

Kui tegemist pole just lausetega «sa viid mind alati orgasmini» või «ma ei taha iialgi sinust lahku minna», siis ei tasu taolisi põhjapanevaid väljendeid kasutada. Oletame, et lähte mehe sõpradega välja ja ta ei pööra sulle õhtu jooksul eriti tähelepanu. Selle asemel, et meest süüdistada ja öelda «sa alati väldid mind, kui me väljas käime!», ütle parem «mulle tundub, et mul on raske sinu tähelepanu võita, kui me su semudega väljas oleme.» Kui kasutad lauseid, milles väljendad oma tundeid, siis see näitab mehele, et sa ei süüdista teda, vaid selgitad, kuidas tema teod sinule mõjuvad. 

4. Teed tema pere ja sõprade juuresolekul tema üle nalja

Kui tahad mõne süütu nalja mehe kohta rääkida, siis lase käia. Aga vaata, et sa mehele oma naljadega haiget ei tee. Kui mees on koos sinuga ja inimestega, kellest ta hoolib, siis ta muretseb sellepärast, kuidas tema ja teie suhe teistele paistavad. Sinu arvates võib tegemist olla süütu naljaga, kuid mehe jaoks võib see olla midagi piinlikku.

5. Ütled, et sul on kõik korras, kuigi tegelikult ei ole

Paljud naised kasutavad seda taktikat. Sa oled mehe peale vihane ja tundub, et see viha ei kao niipea, aga sul on siiski raske oma tundeid sõnadesse panna. See on mõnes mõttes mõistetav, kuid mitte eriti aus. Kui sa pole nõus oma tunnetest rääkima, siis ehk pole üldse mõtet viha pidada? Ära ütle tigedalt, et sul on kõik korras, selgita parem mehele, milles on probleem. Suhtlemine on suhtes niivõrd oluline, pea seda meeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles