Ohjeldamatu isu saab alistada trenniga

Linda Pärn
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tahad muuta oma toitumist? Muuda oma treeningharjumusi. Paar uut uuringut on välja selgitanud, et treeningharjumused mõjutavad seda, kui palju süüakse.

Kui tahad isusid taltsutada, tee intensiivseid lühiajalisi harjutusi.

Väljaandes Journal of Obesity avaldati uuring, millest selgub, et kõrge intensiivsusega vahelduvaid treeningharjutusi tehes on kuni 24 tunni jooksul väiksem söögiisu kui siis, kui tehakse 30 minutit mõõduka intensiivsusega trenni. Uurijate selgitusel võib isu pärssiv efekt tuleneda greliini madalamast aktiivsustasemest ja kõrgemast veresuhkrutasemest, vahendab Prevention.

Lühiajaline, ent väga intensiivne treening on peale söögiisu pärssimise kasulik ka selle poolest, et põletab rasvu ja kiirendab ainevahetust, kuid treeningule kulub vaid minuteid. Doktor J.J. Virgini sõnul peab keha pärast säärast trenni palju vaeva nägema, et hapnikuvarusid taastada, mistõttu kulub ülejäänud päeva jooksul rohkem kaloreid.

Kui tahad toitumisel silma peal hoida, tee regulaarselt trenni.

Teine uuring, mis avaldati ajakirjas Obesity, näitas, et neil, kes teevad regulaarset trenni, on lihtsam oma toitumist kontrolli all hoida kui neil, kes peavad kõigest dieeti. Nimelt selgus täpsemalt, et mida rohkem samme katsealused tegid, seda enam suutsid nad oma toitumist piirata. Need, kes võtsid kõige rohkem alla, tegid ka kõige rohkem trenni.

Doktor Irv Rubenstein põhjendas seda taas treeningu hüvedega – regulaarselt trenni tehes on enamasti ka väiksem söögiisu.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles