Mida peaks laps sööma enne kooli hommikusöögiks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hommikusöök on päeva kõige tähtsam söök, kuid paljudele vanematele valmistab raskusi lapsi enne koolipäeva algust korralikult sööma saada.

Tervislik hommikusöök lapsele ei pea olema kallis või aeganõudev, kirjutab Fox News. Hommikusöögid muudavad paremaks kaks vajalikku toitainet: valgud ja süsivesikud.

«Väga oluline on lastele anda enne koolipäeva midagi sellist süüa, mis sisaldab valke ja süsivesikuid,» räägib toitumisspetsialist Jennifer Willoughby. «Tasub eelistada täisteratooteid ja puuvilju, mis täidavad korralikult kõhtu ja hoiavad selle täis lõunasöögini.»

Tavaline Kreeka jogurt koos kiudaineterikaste hommikuhelvestega on suurepärane viis, kuidas alustada päeva valkude ja süsivesikutega. Puuvilja tasub juurde süüa, sest see sisaldab kiudaineid, mis tekitavad rohkem täiskõhutunnet. Heaks valguallikaks on ka keedetud munad, mida saab valmistada juba eelneval õhtul – see on hea meetod vanematele, kellel on kiire elustiil. Teine hea kiire hommikusöögi variant on leib või täistera röstsai koos maapähklivõiga.

Mitmed uuringud on näidanud, et valkude- ja süsivesikuterikas eine on parim viis, kuidas anda kehale ja vaimule energiat. Hommikusöögiks ei pea kuluma palju vaeva ega aega. Ka klaas piima koos täistera hommikuhelvestega on hea viis, kuidas päeva alustada.

Hommikusöögi kõrvale ei soovitata juua mahlasid, mis sisaldavad palju suhkrut. Selle asemel tasub juua klaas piima, mis sisaldab palju valku, kuid vähe suhkrut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles