Üllatavad asjad, mis võivad suurendada söögiisu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Isegi kui sa suudad oma söömist kontrollida, võivad söögiisu mõjutada tegurid, mille peale inimesed esialgu ei oskagi tulla.

Women's Health Magazine soovitab vältida järgnevaid asju, mis suurendavad isu ja takistavad kaalulangetamist:

Konditsioneer

Inimesed võtavad tavaliselt kõige rohkem juurde talvekuudel. Kui kasutada suvel tubade jahutamiseks konditsioneeri, siis võib tulemus olla sama. Inimesed kipuvad sööma rohkem madalate temperatuuridega, sest kehad otsivad sooja. Seega tasub suvel teha tubade jahutamiseks pigem aken lahti kui kliimaseadet kasutada. Sinu rahakott ja vöökoht tänavad sind selle eest.

Ravimid

Teatud retseptiravimid, eriti antidepressandid, võivad suurendada suurel määral söögiisu. Kõikidele inimestele mõjuvad küll ravimid erinevalt, kuid üldiselt seostatakse andidepressantide võtmist söögiisu suurenemisega. Seega tasub küsida oma arstilt retseptiravimite kõrvalmõjude kohta. Kui ravim sulle ei sobi, siis on vahel võimalik proovida mingit teist alternatiivi.

Toidulisandid

Nagu ka retseptiravimite puhul, võivad toidulisandid mõjuda inimestele väga erinevalt.Teatud kaalulangetamispreparaadid, vitamiinid ja muud apteekides müüdavad toidulisandid on osade inimeste söögiisu suurendanud. Kui hakkad võtma uusi toidulisandeid, siis jälgi, kas sul esinevad teatud muutuseid söögiisu juures.

Treeningkava muutmine

Treeningkava tasub aeg-ajalt muuta, sest see mõjub kehale hästi. Kuid uute harjutuste tegemine võib samuti suurendada söögiisu. Treeningrutiini muutmine võib muuta näljasemaks, sest keha alles harjub uue rütmiga. Tasub pidada treeningpäevikut, kuhu märgid üles päevased söögikogused ning trenni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles