Lugeja küsib: kas õunaäädikas tõesti aitab kaalu langetada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Kuuldavasti lisab Miranda Kerr pidevalt oma salatitesse õunaäädikat, et saledana püsida, ning Megan Fox joob seda veega, et oma organismi puhastada. Seega kas õunaäädikas tõesti aitab kaalu langetada?» küsib Women's Health Magazine'i lugeja

Vastab New Yorgi toitumisspetsialist Jaclyn London.

Lühidalt öeldes – ei. Õunaäädikat ei tohiks kasutada kaalulangetamiseks. Selle toime koht on tehtud vähe uuringuid ning need on halvasti läbiviidud. Kõige levinum teooria on, et õunaäädikas osaleb mao tegevuses ning sul tekib täiskõhutunne. Kuid läbiviidud uuringud ei ole siiski vettpidavad ning ainult kaalulangetamise eesmärgil ei tasu seda tarbida.

Kui õunaäädikas motiveerib teid sööma rohkem salateid, siis tasub seda teha. See annab salatile hea maitse ning sisaldab vähe kaloreid.

Lisaks on see kasulik, sest sisaldab palju antioksüdante. Peale seda, kui õunad on kääritatud äädikaks, säilivad nendes endiselt toitained nagu beetakaroteen, kaltsium ja kaalium. Õunaäädika mikroobidevastaste omaduste tõttu võib see mõjuda nahale hästi, nagu väidavad mõned kuulsused. Antioksüdandid kaitsevad naharakke kahjuliku UV-kiirguse eest ja parandavad suurel määral tervist. Seega õunaäädikas pole kindlasti tervisele kahjulik, aga ei tasu loota, et tänu sellele kaal võluväel langeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles