Hea vormi saavutamiseks on puhkus sama oluline kui treening

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värske uuring tõestas, et lühikesed puhkepausid trenni ajal on hea vormi saavutamiseks sama olulised kui treening ise, sest lihased peavad vahepeal puhkama ja taastuma.

Šotimaal asuva Sterlingi ülikooli teadlased jagasid jalgratturid kahte gruppi. Ühe grupi intensiivsed treeningtsüklid vaheldusid lühikeste puhkepausidega, kirjutab healthmeup.com.

Jalgratturid sõitsid neli minutit kiiresti, seejärel puhkasid kaks minutit ning siis kordasid seda mustrit viis korda.

Teise grupi jalgratturid sõitsid puhkamata tund aega järjest kergemas tempos. Nelja nädala möödudes vahetasid grupid treeningkavasid.

Testid näitasid, et kui trennis olid vaheldumisi intensiivne pingutus ja puhkus, siis see mõjus treenijale kõige paremini ja parandas treenijate võimekust ning tulemusi.

Psühholoog Stuart Galloway ütles, et treenida tuleb targasti. «Amatöörsportlased kipuvad treenima mõõduka intensiivsusega, kuid meie uuringust selgus, et selline treenimine annab vähem soovitud tulemusi,» selgitas Galloway.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles