Kas näonahka tuleks puhastada meigieemaldussalvrättide või näoveega?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõnikord oled õhtul nii väsinud, et ei viitsi hakata nägu põhjalikult puhastama ja tõmbad meigi lihtsalt meigieemaldussalvrätiga maha. Kui rääkida aga igapäevasest näohooldusest, siis mis on näonahale kasulikum - meigieemaldussalvrättide või näovee kasutamine?

Küsimusele vastab Women's Health Magazine'i vahendusel dermatoloog Michele Green.

Mõlemad valikud on meigi, mustuse ja rasu eemaldamiseks tõhusad. Meigieemaldussalvrätid on kindlasti mugavam valik kui näovesi. Kui soovid oma näonahka aga põhjalikult puhastada, siis mõistlikum oleks kasutada näovett ja seejärel nägu puhta veega loputada.

Kuigi Greeni sõnul on meigieemaldussalvrätid tõhusad abimehed, ei soovita ta neid iga päev kasutada. Meigieemaldussalvrätte valides tuleks jälgida, et need ei sisaldaks värvi, lõhna ega kunstlikke koostisosi. 

Kui sulle tundub, et pärast salvräti kasutamist on näonahal justkui õhuke kile kiht, siis tõenäoliselt on asi selles, et salvrätid sisaldavad ka niisutajat. Kuiva naha puhul on see tervitatav, aga kui sul tekib kergesti akne või sul on rasune nahk, siis võiks taolisi salvrätte pigem vältida. 

Green tuletas meelde, et ka pärast meigieemaldussalvräti kasutamist oleks mõistlik nägu puhta veega loputada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles