Kuulsused, kes on põdenud depressiooni

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brad Pitt ja Angelina Jolie
Brad Pitt ja Angelina Jolie Foto: SCANPIX

Mõned päevas tagasi šokeeris maailma uudis sellest, et andekas näitleja Robin Williams on endalt elu võtnud. Näitleja esindaja sõnul võitles Williams tõsise depressiooniga.

Taolised uudised panevad meid rohkem mõtlema depressiooni peale. Depressioon mõjutab meeleolu ja võib kogu elu täielikult rikkuda. Aeg-ajalt kuuleme, kuidas mõni tuntud inimene võitleb depressiooniga, aga kui midagi tõsist ei juhtu, siis ei pööra me sellele eriti tähelepanu. Terviseportaal Healthmeup.com toob välja mõned kuulsad naised ja mehed, kes on põdenud depressiooni.

Angelina Jolie

Vaadates imekaunist Angelina Jolie'd, kellel paistab justkui kõik olemas olevat, ei tule selle pealegi, et naisel on olnud probleeme vaimse tervisega. Jolie on depressiooni põdenud lausa mitmel korral: ta pistis rinda sügava masendusega juba teismelisena ning koges seda uuesti 2007. aastal, kui suri tema ema. Jolie on intervjuudes öelnud järgmist: «Tundus, nagu ma läheksin väga pimedasse paika ja ma polnud võimeline hommikul voodist tõusma, seega ma otsisin endale tegevust, mis sunniks mind aktiivsem olema.»

Robin Williams

Williams on tuntud tänu mitmetele rollidele komöödiafilmides, kuid pole mingi saladus, et mees võitles mitu aastat depressiooniga. Lisaks depressioonile oli mehel probleeme ka alkoholi tarbimisega. Paljude jaoks tuli üllatusena see, kuidas üks niivõrd naljakas mees võis olla nii sügavas depressioonis, et otsustas endalt elu võtta.

Owen Wilson

Ilmselt teavad paljud Owen Wilsonit komöödiafilmides, aga kas olete kuulnud ka seda, et 2007. aastal üritas Wilson enesetappu sooritada? Mees põdes sel ajal depressiooni ja tal oli probleeme alkoholi ning narkootikumide tarbimisega.

Heath Ledger

Heath Ledger võitles pikka aega unetuse ja depressiooniga. 2008. aastal võttis mees kogemata liiga suure koguse unerohtu ja suri.

Printsess Diana

Mitmed allikad on väitnud, et printsess Dianal oli elu jooksul mitu raskemat faasi. Naine tundis suurt üksindust ja depressiooni. Väidetavalt oli tal ka sünnitusjärgne depressioon ja söömishäire.

Lady Gaga

Lady Gaga on tuntud uhkete show'de ja dramaatiliste kostüümide poolest, kuid paljud ei tea, et naine võitleb sageli üksinduse ja depressiooniga. Lady Gaga on mitmetes intervjuudes tunnistanud, et ta muutub aeg-ajalt ilma põhjuseta kurvaks ja depressiivseks.

Ellen DeGeneres

1997. aastal, kui Ellen tuli kapist välja, toimus ka tema karjääris oluline langus. See tekitas naises depressiooni. «Kui ma kõndisid stuudiost välja pärast viite aastat, mil olin kõvasti töötanud ja teadsin, et mind koheldi niivõrd lugupidamatult vaid seetõttu, et ma olin lesbi, langesin väga sügavasse depressiooni,» ütles Ellen ühes intervjuus.

Matthew Perry

Samal ajal, kui Perry mängis seriaalis «Sõbrad» omapärase huumorisoonega Chandler Bingi, põdes mees tegelikult depressiooni ning tal oli pikka aega probleeme alkoholi ja retseptiravimite kuritarvitamisega.

Catherine Zeta-Jones

2011. aastal diagnoositi Catherine Zeta-Jonesil bipolaarne häire, mis on üks maniakaal-depressiooni vorme. Naine hakkas oma haigusega võitlema ja rääkis sellest ka avalikult, et tõsta inimeste teadlikkust selle haiguse osas.

J. K. Rowling

Enne populaarsete Harry Potteri raamatute kirjutamist, põdes Rowling depressiooni. Naine on rääkinud, et depressioon kimbutas teda 20. eluaastates pärast seda, kui ta oli oma esimesest abikaasast lahku läinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles