Suvikõrvits kotleti sisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvikõrvitsakotletid küüslaugujogurtiga
Suvikõrvitsakotletid küüslaugujogurtiga Foto: Mari-Liis Ilover

Toidublogija ja Kalamaja Kokaklubi eestvedaja Mari-Liis Ilover teab suvikõrvitsakotlette, mis istuvad ka neile, kes selle köögivilja suhtes muidu tõrksad.

Kui aias suvikõrvitsat palju saab, võib sellest muu hulgas kotlette valmistada. Saavad ekstra head ja maitsevad ka neile, kes muidu suvikõrvitsast just ülemäära vaimustatud ei ole. Kotletid on parimad kuumalt – jahtudes krõbedus taandub, ent maitse on endiselt hea.

Suvikõrvitsakotletid küüslaugujogurtiga

•    400–500-grammine noor ja sale suvikõrvits

•    1 tl meresoola

•    1 sibul

•    kokku 4 sl hakitud tilli ja peterselli

•    3 sl nisujahu

•    2 muna

•    1 purustatud küüslauguküüs

•    soola ja musta pipart

•    2,5 dl rapsiõli

Küüslaugujogurtiks:

•    2,5 dl Kreeka jogurtit

•    1–2 küüslauguküünt

•    1 tl meresoola

Riivi suvikõrvits jämeda riiviga. Tõsta sõelale, sega 1 tl soolaga. Lase 15–20 minutit kausi kohal nõrguda. Pigista seejärel suvikõrvits käte vahel kuivemaks ja tõsta kaussi. Eraldunud vedelik viska ära.

Haki sibul peeneks. Lisa koos hakitud peterselli ja tilliga suvikõrvitsale. Sega suvikõrvitsaga lahtiklopitud munad, nisujahu ja purustatud küüslauk, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta pannil õli. Tõsta korraga pannile 4–5 supilusikatäit suvikõrvitsasegu. Prae pätsikesi paar minutit. Keera ümber ja prae veel minuti jagu. Kotletid peaksid jääma pealt kuldsed ja seest küpsed. Tõsta küpsetuspaberile liigsest rasvast nõrguma. Küüslaugujogurtiks hõõru uhmris küüslauguküüned soolaga ühtlaseks pastaks. Sega see Kreeka jogurtiga. Paku kotlettide kõrvale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles