Eestis valmistatud ja Euroopas tuntust kogunud innovaatilised käekaunistused

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kirsti Paara

Ettevõtja ja disainer Kirsti Paara on juba kaks aastat tegelenud uuenduslike Cuffy käeaksessuaaride tootmisega, millel on lisaks trendikale välimusele ka praktiline pisiasjade kaasaskandmise funktsioon. Eestis disainitud ja õmmeldud käeaksessuaari on tutvustatud juba Inglismaa, Iirimaa ja Hispaania turgudele ning selle aasta augustist saadaval kodumaa pinnal.

Cuffy idee sündis eelkõige vajadusest väärtuslikke asju oma läheduses hoida. Tegemist on käekaunistusega, mis pakub oma kandjale võimalust vajalikke pisiesemeid otsekui «varrukast võtta» ja alati läheduses hoida. Cuffy võlu peitub selle salafunktsioonis – keerates randme siseküljel ääre üles, avaneb taskuke, kuhu vahele saab hõlpsasti paigaldada oma pangakaardi, veidi sularaha, võtmed ja huulepulga. Siis keerad ääre tagasi ja asjad jäävad täiesti turvaliselt, need ei kuku välja, ükskõik kui hoogsaid liigutusi oma käega teed. 

Cuffy kaubamärk on registreeritud Eestis, kuid seoses ettevõtte juhi kolimisega Iirimaale sai turustamine alguse hoopis välismaalt.  Käeaksessuaari teekond on olnud seega natukene «tagurpidi»: tooted on valmistatud Eestis käsitööna, aga tutvustatud eelkõige Inglismaa, Iirimaa ja Hispaania turule.  Seetõttu on ka e-pood hetkel  inglise- ja hispaaniakeelne. «Käesolevast sügisest on tooted saadaval ka Eestis, hetkel tegeleme eesti ja vene keele lisamisega kodulehele,» selgitab ettevõtte juht Kirsti Paara.

«Väikese lapse kõrvalt Cuffyga tegelemine on olnud mulle suurepäraseks võimaluseks, sest ettevõtluspisik on kogu aeg sees olnud,» räägib Kirsti Paara, kes enne perega Iirimaale kolimist oli Eestis farmaatsiasektoris tegutseva ettevõtte juht.  «Enne lapse sündi sai Iirimaal natuke modellindusega tegeletud ja sealt kõik alguse sai. Esimesed Cuffyd disainisime koos õetütre Meriliniga, kes praegu õpib Kanadas. Vanem õde Merle, kes elab Hispaanias, on aidanud sealse turu osas ja õmblustööd oleme teinud Eestis koos emaga, kes on professionaalne õmbleja. Võime lausa öelda, et Cuffy on puhtalt perefirma,» lisab Kirsti muheledes.

Iirimaal ja Hispaanias võeti Cuffy väga hästi vastu, sest taoline käeaksessuaar sobib kandmiseks pea igal ajahetkel ning  neid on saadaval väga erineva elustiili ja maitsega inimestele. «Tegemist ei ole kindlasti mitte masstoodanguga ja need tooted, mille puhul on kasutatud väga kvaliteetset kangast, on ka oma hinnaklassilt vastavad. Tootesarjad on jaotatud väga lihtsalt, peamiselt kolme gruppi: Casual, Trendy ja DeLuxe.  Meie kollektsioonides on esindatud Cuffyd nii igapäevatoimetusteks, reisimiseks kui ka pidudeks. Uuendame ja täiendame valikut pidevalt, samuti on saadaval väga eksklusiivseid ja lausa unikaalseid eksemplare. Unustatud ei ole ka mehi,» räägib Kirsti lähemalt.

Päris leiutiseks me Cuffyt nimetada ei saa (on ju spordi käepaelad juba ammugi tuttavad), aga huvitav ja innovaatiline on ta kindlasti nii Eestis kui ka mujal Euroopas. Lisaks heale praktilisele funktsioonile on see ka kena aksessuaar, millega oma välimust täiendada. Cuffy kollektsioonidega saab lähemalt tutvuda kodulehel www.cuffy.eu ning sooritada oste e-poes, mis on kättesaadav kõigile huvilistele kogu Euroopas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles