Värske soeng ei meeldigi. Mis saab edasi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud naised on kogenud ebameeldivat tunnet, mis saabub tõdemusega, et uus soeng pole üldse see, mis unistustes. Nii mõnigi võib olla südamest pettunud, kui ta juuksed on lõigatud lubatust oluliselt lühemaks.

Hea uudis on muidugi see, et kõik soengud kasvavad varem või hiljem välja. Ivillage pakub lahendusi erinevatele seonguprobleemidele, mis võivad sind salongist väljudes tabada.

Enamasti seisneb probleem selles, et juuksed lõigati kas liiga lühikeseks või on soengu kuju nii halb, et ei jää muud üle, kui tuleb see välja kasvatada. Esialgu võib tunduda, et kõik on katki, aga tegelikult ei tasu väga muretseda, sest juuksed kasvavad kuus keskmiselt ühe sentimeetri.

Juuksekasvu kiirendamiseks on erinevaid nippe, kuid pole kinnitust, et need eriti toimiks. Näiteks soovitatakse võtta rasedatele mõeldud vitamiine või multivitamiine, juua ohtralt vett ja toituda väga mitmekülgselt. Lõpeks kasvavad tervel kehal terved juuksed.

Juuksekasvu saab kiirendada ka mõningate juuksehooldustoodetega. Selleks sobivad näiteks valgusisaldusega või niisutavad tooted. On ka spetsiaalsed juuksekasvu ergutavad tabletid ja pihustid, mille abil saab inetu soengu kiiremini välja kasvatada.

Kui tahad, et juuksed kasvaksid kiiremini, siis piira nende kuumtöötlemist sirgendaja või fööniga. Kui kuumutamine on vältimatu, kasuta kindlasti kuumakaitset. Mida vähem oma juukseid töötled, seda kiiremini need kasvavad ja seda kaunimad need on.

Muid apse annab ehk varjata peapaela, juukseklambrite või teiste aksessuaaridega. Mängi oma juustega ja proovi erinevaid lahendusi: kammi juuksed küljele, punu pisikesi patse, tee lokikesi või tupeeri juukseid ja kammi neid teisiti kui tavaliselt. Sa pole oma soenguga ehk päris rahul, kuid see ei tähenda, et peaksid täiesti alla andma.

Palju annab juurde see, kui juukseid harvem pesta. Liiga sage peapesu eemaldab kiharatelt juukserasu, mille tagajärjel võivad need liialt kuivada ja murduda.

Teine kord, kui lähed juuksuri juurde, siis ütle juuksurile kohe, kui miski sulle ei meeldi. Ära pelga ja küsi otse, kas soengut saaks kuidagi parandada, sest sa ei ole sellega tegelikult rahul. Juuksuril pole mingit tahtmist sinu kurvastamiseks, see on tema huvides, et sa tuleksid ka teine kord tagasi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles