Imetamisnõuanded, mida jagavad kogenud emad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Imetamisnõustajad pakuvad noortele emadele väga suurt abi ja nende soovitused on kahtlemata hindamatud. Aga on palju kasulikke nippe, mida oskavad jagada vaid teised emad, kes on seda kõike juba ise kogenud.

Sageli märkavad näiteks emad, et iga kord kui laps rinnale võtta, tekib kiiresti tungiv janu. Kahjuks läheb tihti meelest, et veeklaas juba enne valmis panna. Fit Pregnancy uuris naistelt, milliseid nippe nad veel teistele emadele jagaksid, et imetamine sujuks probleemideta.

Lase keha pingetest vabaks. Imetamise ajal siruta oma kael kergelt välja ja paota suud, et keha lõõgastuks ning kaela ja õlgadesse ei jääks pinget.

Kui võimalik, viska pikali. Iga naine leiab ise katsetamise teel, milline asend talle imetamiseks enim sobib, kuid paljud on märganud, et pikutamine on parim. Isegi kui sa ei jää koos lapsega magama, saab keha natukenegi puhata. Kui teedki väikese uinaku, tuleb see sulle ainult kasuks.

Proovi imetamispatja. Imetamispadja abil on mugavam nii beebil kui emal. Tänu sellele jäävad naisel mõlemad käed vabaks ja ta saab vaba hetke kasutada millekski muuks: telefoni hoidmiseks, lehe lugemiseks, puldi käsitlemiseks või söömiseks.

Kanna mugavaid riideid. Imetav ema ei pea sugugi kandma spetsiaalseid kalleid imetamispluuse. Sama hästi sobivad selleks ka ristuva lõikega trikotaažist pluusid ja vanad venivamad rinnahoidjad, millel pole keerukaid kinnitusi ja klambreid.

Kui kardad ihu paljastamist, kanna salli. Igaks juhuks tasub alati salli kaasas kanda, sest kunagi ei tea, millal oled sunnitud avalikus kohas imetama. Isegi kui ise võtad vabalt, võib teisi häirida, et nende läheduses oma lapsele süüa annad. Salli abil saad teha seda varjatult ja hoida ka lapse tähelepanu söömisel.

Piimapaisu leevendavad kapsalehed. Seda soovitatakse sulle ilmselt juba sünnitushaiglas, et kui tekib piimapais, kata rinnad jahutatud kapsalehtedega. Kapsalehed mahuvad kenasti rinnahoidja sisse, need leevendavad valu ja alandavad paistetust.

Piima pumpa imetamise ajal. Kui sul on tarvis rinnapiima varuda, aga pumpamine ei edene, tee seda imetamise ajal. Sel ajal, kui laps imeb ühest rinnast, voolab teisest piima kergemini välja. Kõige paremini toimib see enamasti pärast esimest hommikust imetamist, kui piima on kõige rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles