Kuidas erinevatelt pindadelt küünelakiplekke eemaldada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Küünelakk on paljude naiste lemmik ilutoode. Mõnikord võib juhtuda, et lisaks küüntele jõuab veidike lakki ka seelikule, diivanile või lauale, kuid see ei tähenda, et lakk peaks tingimata neile pindadele ka püsima jääma. 

Mida kiiremini sa reageerid, seda lihtsam on küünelakiplekke eemaldada, kirjutab Bella Sugar.

Küünelakk puidul: esimene reegel, mida peaks teadma: ära kasuta küünelakkieemaldajat puidul. See võib plekid sootuks hullemaks muuta. Õnneks saab küünelakki puidult väga kergesti eemaldada: piserda plekile ohtralt juuksespreid, lase sel umbes 20 sekundit mõjuda ja siis pühi ära. Võib-olla pead seda protsessi kordama, kuid lõpuks on puidust pind laitmatult puhas.

Küünelakk rõivastel: tõenäoliselt on see üks sagedasemaid probleeme ja tuleb tunnistada, et rõivastelt pole lakki sugugi niivõrd lihtne eemaldada. Küünelakkieemaldaja võib teatud materjalidel ja mustritel hakata reageerima (teatud materjale võib see lausa sulatada), seega tasuks eelnevalt katsetada, kas konkreetne riie kannatab küünelakkieemaldajat või mitte. Kui saad pleki küünelakieemaldajaga välja, loputa riiet pärast kindlasti vees. Kui küünelakieemaldajast pole kasu, katseta näiteks juukselakiga. Kuivad puhastuslahustid võivad samuti abiks olla.

Küünelakk karvadel: kui lakkisid küüsi kiirustades ja lõpuks jõudis küünelakki ka su juustele, siis selle probleemi lahendamiseks ei pea kohe kääre otsima. Kui lakk on veel märg, võta atsetoonivaba küünelakieemaldaja ja tõmba sellega üle kiharate. Kui küünelakk on juustesse kuivanud, masseeri oma juukseid veidikese palsami või õliga, kuni saad küünelaki juustest välja.

Küünelakk vaibal: kui tegemist on heleda vaibaga, siis on abiks atsetoonivaba küünelakieemaldaja. Kui vaip on aga tume, kasuta juuksespreid või piiritust ja tupsuta seejärel käsnaga plekki, et see välja tuleks. Tupsuta nii kaua, kuni küünelaki jälgi ei jää enam käsnale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles