Rahahoroskoop: Kaljukits

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kes usub sodiaagimärkidesse, võib tunda huvi selle vastu, kuidas tähed tema majanduslikke oskusi mõjutavad. Marie Claire pani kirja, kui hästi või halvasti erinevad tähtkujud rahaga ümber käivad.

Raha suhtes on Kaljukits äärmiselt ettevaatlik. Majandusliku edu nimel pingutamine on talle meeltmööda, sest ta naudib rutiini ja distsipliini. Tavaliselt ongi tema elu sisuks tasa ja targu mäest üles ronimine. Sinna vahele teeb ta väikeseid pause, et värsket õhku hingata, vett rüübata ja siis veelgi kõrgemale tõusta.

Kaljukits eeldabki, et elu on raske, sest ta on parajalt pessimistlik. Lõpuks aga mõjub see talle kannustavalt, sest ta tahab igal juhul tippu jõuda. Tunnustus on talle vaat et kõige olulisem ja kui selle juurde käib veel priske rahakott, on ta eriti rahul.

Kaljukitsed on raha teenimisel ja selle hoidmisel ülimalt nutikad. Vara teeb ta tugevaks ja tekitab tas tunde, et ta on saavutanud midagi suurt. Ta on töökas ja tahab muudkui juurde teenida, nii kaua kui võimalik. Ta liigub järjepidevalt ja kavakindlalt majandusliku edu poole ning üldiselt ei puhka enne, kui on oma kätte piisavalt raha saanud.

Enamasti Kaljukits kiiresti rikastumise skeemides ei osale. Ta on selleks liialt ettevaatlik. Kuna tal on pidev hirm halva ees, on tal kindlasti midagi mustadeks päevadeks kõrvale pandud. Ta pole just kitsi, aga heldekäeline ka mitte. Kaljukits teab, millal müüakse lõhet soodushinnaga ja muul ajal seda tema õhtusöögilaual ei näe.

Eelarve koostamine ja raha planeerimine on Kaljukitse jaoks nii lihtne, et ta võib teha seda ka unepealt. Ta teab alati peast, palju tal parasjagu raha kontol on ja ei taha seda kellelegi välja laenata. Samuti vihkab ta seda, kui on ise sunnitud võlgu võtma. Peres on enamasti just Kaljukits see, kes rahakotil silma peal hoiab. Ehk isegi nii pingsalt, et pereliikmed võivad nurisema hakata.

Tema juba soodusmüükidelt jampsi kokku ei osta. Ta läheb poodi vaid siis, kui tal midagi vaja on ja eelistab tasuda sularahas.

Kui Kaljukits on otsustanud raha teenida, siis teeb ta selle nimel palju tööd ja suure tõenäosusega jõuab ka tippu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles